Iso valomainostaulu ammuttiin hajalle - elvistelyvideot paljastivat ampujan ja huumerahat

Huumeista, rahasta ja ampumisesta innostuneet miehet kuvasivat itseään laittomissa puuhissa videolle. Yhden miehen kännykästä löytyneet elvistelyvideot olivat kultakimpale poliisille, kun Itä-Suomen poliisi alkoi tutkia miehiin kohdistuneita epäilyjä.

Videoiden ansiosta syyttäjä vaatii neljälle miehelle ehdotonta vankeutta ja kahdelle miehelle ehdollista vankeutta Mikkelissä viime vuosina tehdyistä rikoksista.

Yksi viranomaisten huomiota herättäneistä rikoksista oli ison valomainostaulun ampuminen Mikkelin Otavankadulla toukokuussa 2015. Yksi miehistä ampui taulun rikki 9 millimetrin Mauser-pistoolilla välittämättä, että laukaus oli voinut osua myös johonkin läheiselle asuinalueelle.

Toinen miehistä videoi älypuhelimella koko tempauksen. Lisäksi miehet olivat kuvanneet jo pari päivää aiemmin, kun ampuja poseerasi sisätiloissa pistoolin kanssa.

Syyttäjä vaatii miehille teon takia rangaistusta vahingonteosta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Lisäksi mainosnäyttötaulun omistaja vaatii miehiltä yli 22 000 euron korvauksia ammutusta näytöstä.

Vaatekaapit täynnä kannabiskasveja

Ampumisen kuvanneen miehen syytetään pitäneen hallussaan pistoolin lisäksi myös luvatonta, katkaistua haulikkoa ja ampuneen sillä liikennemerkkiä.

Poliisi ei saanut selville, missä ampuminen oli tehty, mutta sekin teko oli kuvattu videolle.

Kuvaajan puhelimesta ei esitutkinnassa löytynyt vain ampumisia, vaan myös videoita, kuinka hän toisen miehen kanssa ihaili kannabisviljelmäänsä. Kuvia löytyi myös huumesadosta sekä miehistä, jotka poseerasivat huumeista saamiensa myyntivoittojen kanssa seteleitä esitellen.

Poliisi teki etsintöjä ja löysi yhden miehen asunnon makuusopesta ja vaatehuoneesta 32 kannabiskasvia sekä kasvatusvälineistöä kuten teltan, valaisimia ja tuulettimia.

Toisen miehen asunnon vaatekaapista ja kellarista puolestaan löytyi kymmenen kannabiskasvia kasvattamosta.

Kolmannen miehen asunnon eteisen vaatekaapista löytyi puolestaan 40 kannabiskasvin kasvattamo sekä laitteisto kuten valaisimia, ajastimia, muuntajia, tuuletin ja termostaatti.

Lisäksi kahden miehen yhdessä hallitseman asunnon vaatekaapista, kellarista ja kasvihuoneesta löytyi 67 kannabiskasvia. Poliisin tutkinnan mukaan paikalla oli myös erittäin ammattimainen kasvatuslaitteisto huumekasveille.

Neljännen miehen asunnon vaatekaapista löytyi vielä neljän kannabiskasvin kasvattamo.

Syyttäjä nosti miehiä vastaan kolme syytettä törkeistä huumausainerikoksista ja kaksi huumausainerikoksista

Syyttäjän mukaan miehen käyttivät kannabiksesta osan itse, mutta myivät siitä ison osan 73 275 eurolla. Syyttäjä vaatii rikoshyötyä tuomittavaksi valtiolle.

Etelä-Savon käräjäoikeus käsitteli syytteet ja antaa asiassa tuomionsa myöhemmin kansliapäätöksenä.

Karttulan läheltä löytyi iso kannabiskasvattamo

Vuokranavetasta löytyi ammattimainen kannabiskasvattamo

Kuopion jätevedessä merkkejä kokaiinista