Isoa ekstaasi-, amfetamiini- ja subutex-kauppaa puidaan hovioikeudessa

Virolaisten ja latvialaisten ison huumeliigan käsittely jatkuu hovioikeudessa. Käsittely on päätetty järjestää tänä keväänä Helsingin hovioikeudessa.

Porukka sakuljetetti tai yritti salakuljettaa Suomeen vuonna 2014 yhteensä 24,5 kiloa amfetamiinia, noin 36 600 ekstaasitablettia ja 2 500 huumeeksi tarkoitettua subutex -tablettia.

Viranomaiset saivat niistä takavarikkoon 11,5 kiloa amfetamiinia, 36 600 ekstaasitablettia ja 1300 subutex -tablettia.

Osa aineista oli ehti levittää pääkaupunkiseudulle, Itä-Uudellemaalle ja Länsi-Suomeen.

Pääepäiltyjä olivat virolaiset ja latvialaiset miehet, joiden epäiltiin järjestäneen huumeet Suomeen. Kuriireina oli toiminut virolaisia ja latvialaisia miehiä ja yksi nainen.

Suomessa vastaanottajina ja levittäjinä oli suomalaisia ja virolaisia miehiä. Suomalaisilta miehiltä takavarikoitiin myös luvattomat konepistooli, haulikko ja pistooli.

Tutkinnassa apuna olivat kansainväliset viranomaissuhteet: Viron poliisi otti loppuvuodesta 2014 kiinni kolme virolaista miestä Virossa, kun he olivat tuomassa neljää kiloa amfetamiinia Suomeen.

Latvian poliisi otti elokuussa 2015 kiinni latvialaisen pääepäillyn. Hänet ja kaksi muuta latvialaista epäiltyä otettiin kiinni eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella ja tuotiin Suomeen oikeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi suomalaisen päätekijän 13 vuoden vankeuteen kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Virolaisia päätekijöitä tuomittiin 7-9 vuoden vankeusrangaistuksiin ja latvialaiset päätekijät 13 vuoden vankeuteen.

Huumekuriirit ja -levittäjät saivat 6-10 vuoden rangaistuksia.

Tuomioita annettiin yhteensä 16 henkilölle yhteensä 119 vuoden edestä. Rikosten tuottamana taloudellisena hyötynä tuomittiin menetettäväksi valtiolle yhteensä noin 200 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, ja asian käsittely jatkuu tämän vuoden keväällä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.