Isoista juhlista ilmoitettava poliisille

Jos järjestää hyvin isot 50-vuotissyntymäpäivät tai ylioppilasjuhlat, juhlista voi joutua nykyään ilmoittamaan etukäteen poliisille.

– Lainsäädäntö ei ole muuttunut, mutta asiaan on muodostumassa yhtenäisempi, tiukempi linja koko maassa, komisario Ilpo Kortelainen Pohjois-Savon poliisista sanoo.

– Jos vieraiden autoja joudutaan pysäköimään ajoradalle, paikalle tulee yli 200 vierasta tai bändi soittaa yöllä pihalla, tilaisuudesta on tehtävä ajoissa ilmoitus poliisille.

–·Vaikka ihminen ei ole mielestään järjestämässä yleisötilaisuutta, kokoontumislain mukainen yleisötilaisuuden määritelmä voi ylittyä yksityisluonteissakin tilaisuudessa.

Yleisötapahtumia koskeva ilmoitusvelvollisuus ja vastuu järjestelyistä perustuvat kokoontumislakiin, pelastuslakiin, järjestyslakiin sekä lainsäädäntöön, jossa määritellään poliisin tehtävät.

Poliiisin mukaan ilmoitusvelvollisuusvaatimusten yhtenäistämiselle on, että poliisi velvoittaa tapahtumien järjestäjiä ottamaan vastuun järjestämistään tapahtumista.

Poliisi ei aktiivisesti kyttää jatkossakaan, kuka pitää mitenkin isoja juhlia.

–·Mutta jos jotain sattuu, ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönyttä voi odottaa sakkojen lisäksi vahingonkorvausvaatimukset.

Aiheesta lisää maanantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.