Itä-Suomeen luvassa kylmä talvilomaviikko

Vaikka kaikkein kireimmät pakkaskelit hellittävät, on Pohjois- ja Itä-Suomeen luvassa kylmä talvilomaviikko. Tuleva viikko on koko Suomessa vuodenaikaan nähden selvästi normaalia viileämpi, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Aamut ovat ensi viikolla kylmiä, mutta päiväsaikaan aurinko nostaa lämpötiloja tuntuvasti, sanoo päivystävä meteorologi Erik Saarikalle. Hänen mukaansa lämpötilan vuorokausivaihtelu on kylmimmillä alueilla suuri.

Päivälämpötilat osunevat ensi viikolla viiden ja kymmenen pakkasasteen välille.

Lumisateita saadaan tulevalla viikolla niukasti. Lumipeite saattaa kasvaa lähinnä Lapin länsiosassa.

Tavanomaista viileämmän sään jatkuminen johtuu vielä maaliskuunkin puolella siitä, että napa-alueen yllä oleva polaaripyörre jakautui helmikuun alkupuolella. Sen takia Suomeen ja muualle Eurooppaan on saatu lauhan länsivirtauksen sijasta hyistä ilmavirtaa idästä ja pohjoisesta.

Etelässä oli kirskuva pakkanen aamulla

Tänään perjantaina aamuyö ja aamu olivat hyvin kylmät Etelä-Suomessa. Aurinko kuitenkin lämmittää säätä etelässä nopeasti päivän edetessä.

Aamuyhdeksään mennessä Suomen kirein pakkanen koettiin Lappeenrannassa, missä mittarin elohopea putosi 31 pakkasasteeseen. Yli 25 asteen pakkasia mitattiin myös muun muassa Uudellamaalla.

Ilmatieteen laitos antoi aamuksi pakkasvaroituksen kuuteen eteläiseen mannermaakuntaan sekä Ahvenanmaalle. Aamuyhdeksään mennessä pakkasvaroitus kuitenkin päättyi.

Merialueista on voimassa jäätämisvaroitus Pohjois-Itämeren itäosassa.

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.