Itä-Suomen apulaispoliisipäällikköä epäillään törkeästä liikennerikoksesta

Itä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikköä Jarmo Nykästä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hän ajoi poliisin tutkaan tiistaina 132 kilometrin tuntinopeutta paikalla, jossa on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kova ylinopeus mitattiin Juvalla valtatie 5:llä.

Poliisipartio otti Nykäsen ajokortin pois ja antoi hänelle rangaistusvaatimuksen asiasta. Asia tutkitaan toisessa poliisipiirissä niin, että tutkinnanjohtajana toimii Salpausselän syyttäjänviraston syyttäjä Heikki Stenius.

Nykäsen mitattu nopeusrajoituksen ylitys oli iso. Tapahtuma-aikaan ajorata oli kuiva ja ajo-olosuhteet normaalit. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat lopulta esimerkiksi ajokiellon pituuteen.

Nykänen työskentelee poliisilaitoksessa lupapalvelut-linjan johtajana ja hänen vastuulleen ovat kuuluneet esimerkiksi ajokortti- ja ajokieltoasiat.

Itä-Suomen poliisilaitoksen johdossa ylinopeudesta kiinnijääminen on jo toinen tapaus tänä vuonna. Keväällä laitoksen laillisuusvalvontayksikössä toimiva virkamies ajoi ylinopeutta poliisin automaattiseen liikennevalvontaan.

Poliisiylitarkastaja Pentti Nurminen sai sakot ajettuaan yli 90 kilometrin tuntinopeutta 80 kilometrin tuntinopeusalueella Varkauden ja Liperin välillä.

 

Poliisiylitarkastaja ajoi ylinopeutta peltipoliisin kameraan