Itä-Suomen hallinto-oikeus ratkaisi vaalivalituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen hyväksi

Itä-Suomen hallinto-oikeus on ratkaissut kevään eduskuntavaalien ääntenlaskusta tehdyn valituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen (sd.) hyväksi.

Valituksessa oli kyse siitä, että Väätäisen ja Savo-Karjalan vaalipiirin toisen ehdokkaan Timo Suhosen saamat äänet olivat määrältään lähes samat. Vaali-iltana kerrottiin Suhosen päässeen eduskuntaan. Tämän jälkeen tarkistuslaskennassa kävi ilmi, että eduskuntaan nouseekin Väätäinen.

Uusien tarkistuslaskentojen jälkeen selvisi lopulta, että Väätäinen sai vaaleissa 3  983 ääntä ja Suhonen 3  952 ääntä. Näin ollen Väätäinen sai 31 ääntä enemmän kuin Suhonen ja jatkaa kansanedustajana. Hallinto-oikeuden mukaan aluksi ilmoitetut virheelliset äänimäärät eivät vaikuttaneet vaalin vahvistettuun lopputulokseen.

Väätäinen palasi eduskuntaan kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Hän on eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen. Hän oli aiemmin kansanedustaja vuodesta 2003 vuoteen 2015, jolloin hän tippui eduskunnasta.

Timo Suhonen (sd.) jäi viime eduskuntavaalien tarkastuslaskennassa varasijalle. Kuva: Yle
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.