Itä-Suomen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut

Itä-Suomen yliopisto tiedotti maanantai-iltapäivällä käynnistävänsä yhteistoimintaneuvottelut. Ne koskevat ensisijaisesti kahden tiedekunnan hallinto- ja tukipalveluja.

Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistamiset tai lomautukset kohdistuvat arviolta 60 henkilöön. Kaikkiaan yt-neuvottelujen piirissä on noin 470 henkilöä. Heistä Kuopiossa on noin 350 ja Joensuussa runsaat sata.

Syynä yhteistoimintaneuvottelujen aloittamiselle on toimintojen uudelleenorganisointi. Päällekkäisyydet johtuvat Joensuun ja Kuopion yliopiston yhdistymisestä Itä-Suomen yliopistoksi vuonna 2010. Kahden itsenäisen yliopiston 13:sta tiedekunnasta muodostettiin neljä yhteistä tiedekuntaa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sekä terveystieteiden tiedekunnan hallinto- ja tukihenkilöstöä. Yhteiskunta- ja kauppatieteiden tiedekunnassa neuvottelut koskevat kansantaloustieteen oppiaineen sekä paikallistalouksien kehittämisen koulutusohjelman henkilöstöä. Lisäksi neuvottelujen piirissä on Joensuun, Kuopion ja Savonlinnan kampusten puutarhoilla työskentelevä henkilöstö.

Itä-Suomen yliopisto työllistää noin 2800 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.