Itä-Suomen yliopisto irtisanoo 24 työntekijää

Itä-Suomen yliopisto irtisanoo luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnasta 24 työntekijää. Tiedekunnan yt-neuvotteluiden henkilöstövähennykset koskevat yhteensä 28 työntekijää, joista irtisanottujen lisäksi lomautetaan kolme ja osa-aikaistetaan yksi työntekijä.

Yliopisto arvioi vähennystarpeen alun perin olevan 65 henkilöä. Yt-neuvottelut päättyivät 18. toukokuuta.

Henkilöstövähennykset kohdistuvat biologian, fysiikan ja matematiikan, tietojenkäsittelytieteen sekä ympäristötieteen laitoksiin ja Ilomantsissa sijaitsevaan Mekrijärven tutkimusasemaan.

Metsätieteitä opiskellaan Joensuussa. Luonnontieteistä Kuopiossa opetetaan muun muassa tietojenkäsittelytiedettä.

Yliopiston hallitukselle esitetään biologian laitoksen ja ympäristötieteen laitoksen yhdistämistä vuoden 2016 alusta sekä Mekrijärven tutkimusaseman lakkauttamista vuoden 2016 loppuun mennessä.

Syyt henkilöstövähennyksille ovat taloudellisia, tuotannollisia ja toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvia. Vähennyksillä ja muille suunnitelluilla toimenpiteillä varaudutaan myös kiristyvään taloudelliseen tilanteeseen.

Yt-neuvotteluiden piirissä olleiden neljän laitoksen ja tutkimusaseman perusrahoituksen tulos oli alijäämäinen vuosina 2013 ja 2014.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjä vaati sakkoa vanhemmille, jotka hautasivat kuolleena syntyneen vauvan pihalleen – IS: Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Presidentti Niinistö vierailulla Nobelin rauhanpalkinnon saaneessa Etiopiassa: Tarvitsemme niitä, jotka antavat arvoa rauhalle

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.