Itä-Suomen yliopisto pärjäsi kansainvälisessä vertailussa

Itä-Suomen yliopisto pärjäsi hyvin tuoreessa kansainvälisessä tieteenalojen välisessä vertailussa. Parhaimmin pärjäsi yliopiston maatalous- ja metsätieteiden ala, joka on maailman yliopistojen 51–100 parhaan alan joukossa. Farmasian ja farmakologian ala sijoittui luokkaan 101–150, lääketiede sekä maantiede luokkaan 151–200, biotieteet luokkaan 201–250 ja ympäristötieteet luokkaan 251–300.

Paremmuusjärjestykseen laitettiin vain 50 parasta koulutusalaa, lopuille ei annettu varsinaista järjestysnumeroa, vaan ne sijoitettiin luokkiin.

Tieteenaloja koskevan vertailun teki Quacquarelli Symonds -yritys. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Itä-Suomen yliopisto pääsi QS:n vertailussa maailman parhaimmistoon peräti kuudella tieteenalalla.

Lisäksi yliopisto ylsi jälleen maailman parhaan sadan nuoren yliopiston listalle. Times Higher Education -lehden THE 100 Under 50 -vertailussa yliopisto oli sijalla 55. Viime vuonna sijoitus oli 53:s.

Vertailussa listataan vuosittain maailman parhaat alle 50 vuotta toimineet yliopistot. Vertailuperusteina ovat muun muassa tutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.