Itä-Suomen yliopisto sai uuden akateemisen rehtorin

Filosofian tohtori Jaakko Puhakka, 60, on valittu Itä-Suomen yliopiston uudeksi akateemiseksi rehtoriksi. Tällä hetkellä Tampereen teknillisen yliopiston vararehtorina työskentelevä Puhakka aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Toimikausi kestää viisi vuotta.

Itä-Suomen yliopiston hallitus teki valinnan maanantaisessa kokouksessan. Puhakan vastaehdokkaana ollut filosofian tohtori Mari Walls ilmoitti, ettei olekaan käytettävissä tehtävään.

– Itä-Suomen yliopisto saa Puhakasta ulkopuolista näkökulmaa kilpailukykynsä kehittämiseen. Puhakalla on vankkaa hallinnollista, yritysmaailman ja kansainvälistä kokemusta. Tammikuussa rehtorina aloittava Jukka Mönkkönen ja Jaakko Puhakka muodostavat erinomaisen työparin, hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas toteaa yliopiston tiedotteessa.

Jaakko Puhakka on suorittanut maatalous- ja metsätieteiden maisterin ja lisensiaatin sekä filosofian tohtorin tutkinnot mikrobiologiasta Helsingin yliopistossa. Hän on Helsingin yliopiston ympäristöbiotekniikan dosentti. Puhakka on toiminut Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkimuksesta vastaavana vararehtorina vuoden 2014 alusta alkaen.

Itä-Suomen yliopiston nykyinen akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen siirtyy yliopiston rehtoriksi. Hänen päätoimipaikkansa on Kuopion kampus ja Puhakan Joensuun kampus.

Akateeminen rehtori kehittää yliopiston opetusta ja tutkimusta rehtorin työparina.