Itä-Suomen yliopistolle ykköspalkinto savuttomuudesta

Itä-Suomen yliopisto on voittanut ensimmäisen palkinnon Paras savuton työpaikka 2012 -kilpailussa.

Kuopion kampus on ollut savuton vuodesta 2009 asti, mistä lähtien yliopisto on ollut mukana Savuton Savo–projektissa, jonka ansiosta monet savolaisten työpaikat ovat julistautuneet savuttomiksi. Kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät 1. tammikuuta 2010, lähdettiin savuttomuuden aatetta viemään Joensuuhun.

Itä-Suomen yliopisto on yli lähes 3000 ihmisen työpaikka, ja nykyään kokonaan savuton.

Toiseksi tuli Pauligin Vuosaaren Paahtimo ja kolmanneksi Kolhon laminaattitehdas Mänttä-Vilppulan kaupungissa Pohjois-Hämeessä.

Vuonna 2010 savuttomaksi työpaikaksi julistautunut Savon Sanomat palkittiin kilpailussa kunniamaininnalla.

- Media-alalla on tapahtunut parin vuosikymmenen aikana erittäin voimakas muutos kohti savuttomuutta. Vielä 1980-luvulla työpaikoilla saattoi leijailla sankka tupakan savu. Nykyisin ilma on raitis, eikä passiivistakaan tupakointia tapahdu, perusteltiin Savon Sanomien hakemuksessa.

- Omasta ja karvaasta kokemuksesta tiedän, että hakemuksen havainto 1980-luvulta pitää täysin paikkansa. Savon Sanomien toimituksen päätös täydellisestä savuttomuudesta ei ole ollut helppo päätös toimitusympäristössä, jossa tupakointiperinne on pitkä. Nostan hattua, perusteli kilpailun tuomari, toimittaja Unto Hämäläinen.

Kilpailussa oli 33 osanottajaa. Kilpailun tarkoituksena on palkita työyhteisö, jossa on panostettu suunnitelmallisesti savuttomuuteen.

 

Uusimmat

Kotimaa

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Suomalaisten Turkin-matkailu elpyi, vaikka levottomuudet maassa jatkuvat – "Ihmisten muisti on aika lyhyt"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.