Itä-Suomen yliopistolle ykköspalkinto savuttomuudesta

Itä-Suomen yliopisto on voittanut ensimmäisen palkinnon Paras savuton työpaikka 2012 -kilpailussa.

Kuopion kampus on ollut savuton vuodesta 2009 asti, mistä lähtien yliopisto on ollut mukana Savuton Savo–projektissa, jonka ansiosta monet savolaisten työpaikat ovat julistautuneet savuttomiksi. Kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät 1. tammikuuta 2010, lähdettiin savuttomuuden aatetta viemään Joensuuhun.

Itä-Suomen yliopisto on yli lähes 3000 ihmisen työpaikka, ja nykyään kokonaan savuton.

Toiseksi tuli Pauligin Vuosaaren Paahtimo ja kolmanneksi Kolhon laminaattitehdas Mänttä-Vilppulan kaupungissa Pohjois-Hämeessä.

Vuonna 2010 savuttomaksi työpaikaksi julistautunut Savon Sanomat palkittiin kilpailussa kunniamaininnalla.

- Media-alalla on tapahtunut parin vuosikymmenen aikana erittäin voimakas muutos kohti savuttomuutta. Vielä 1980-luvulla työpaikoilla saattoi leijailla sankka tupakan savu. Nykyisin ilma on raitis, eikä passiivistakaan tupakointia tapahdu, perusteltiin Savon Sanomien hakemuksessa.

- Omasta ja karvaasta kokemuksesta tiedän, että hakemuksen havainto 1980-luvulta pitää täysin paikkansa. Savon Sanomien toimituksen päätös täydellisestä savuttomuudesta ei ole ollut helppo päätös toimitusympäristössä, jossa tupakointiperinne on pitkä. Nostan hattua, perusteli kilpailun tuomari, toimittaja Unto Hämäläinen.

Kilpailussa oli 33 osanottajaa. Kilpailun tarkoituksena on palkita työyhteisö, jossa on panostettu suunnitelmallisesti savuttomuuteen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.