Itä-Suomen yliopiston maisteriohjelmat kiinnostivat Aasiassa ja Afrikassa

Itä-Suomen yliopistossa ollaan tyytyväisiä englanninkielisten maisteriohjelmien hakijamääriin.

Haku yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin päättyi perjantaina 13. tammikuuta. Nyt avoinna olleessa haussa oli mukana 19 maisteriohjelmaa, joihin tuli yhteensä 906 hakemusta eri puolilta maailmaa. Suurin osa hakemuksista tuli Afrikasta ja Aasiasta. Myös suomalaiset hakijat olivat hyvin aktiivisia tällä hakukierroksella.

Erityisen suosittuja ohjelmia hakijoiden keskuudessa olivat tänä vuonna metsätieteen, kansanterveystieteen ja kemian maisteriohjelmat.

Muiden suomalaisten yliopistojen tavoin Itä-Suomen yliopisto on uudessa tilanteessa, kun EU- ja ETA-alueen ulkopuoliset opiskelijat ovat velvollisia maksamaan lukuvuosimaksua elokuun alusta alkaen. Tällä hakukierroksella noin 80 prosenttia hakijoista oli EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta. Osuus on sama kuin aikaisempinakin vuosina.

Hakemusten määrä odotetusti laski hieman viime vuodesta.
– Itä-Suomen yliopistoon hakeneiden määrä on verrannollinen muiden monialaisten yliopistojen tulokseen, ja voimmekin olla varsin tyytyväisiä hakemusten määrään, sanoo Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen yliopiston tiedotteessa.

Hakijat valitaan maaliskuun loppuun mennessä. Samalla he saavat tiedon mahdollisesta apurahasta. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 15.5. mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.