Itä-Suomen yliopistossa ennätysmäärä tutkintoja

Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin kaikilla tutkintotasoilla ennätysmäärä tutkintoja vuonna 2016, Itä-Suomen yliopisto kertoo tiedotteessaan. Tohtorintutkintoja suoritettiin 178, ylempiä korkeakoulututkintoja 1419 ja alempia korkeakoulututkintoja 1394.

Kaikilla tutkintotasoilla suoritettiin enemmän tutkintoja kuin minään aiempana vuonna yliopiston toiminnan käynnistymisvuodesta 2010 alkaen. Tutkintomäärät kasvoivat myös edellisestä vuodesta, jolloin tohtorintutkintoja suoritettiin 162, ylempiä korkeakoulututkintoja 1380 ja alempia 1360.

Tohtorintutkintojen määrä ylitti asetetun tavoitteen jo kolmantena vuonna peräkkäin. Tutkintotavoite on 157 tohtoria vuodessa. Eniten tohtorintutkintoja tuottivat luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta sekä terveystieteiden tiedekunta, joista kummastakin valmistui 66 tohtoria. Koulutusaloittain eniten tohtorintutkintoja suoritettiin luonnontieteissä ja lääketieteessä. Tohtorintutkinnoista entistä useampi, jo yli neljäsosa, oli ulkomaalaisten suorittamia.

Sekä ylempien että alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi erityisesti kasvatustieteellisellä koulutusalalla ja oikeustieteissä. Alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi huomattavasti myös humanistisella ja yhteiskuntatieteellisellä koulutusalalla.

– Tulos kertoo muun muassa hyvästä opiskelumotivaatiosta kaikilla tutkintotasoilla, akateeminen rehtori Jaakko Puhakka toteaa.

Uudistus laski yliopistojen hakijamääriä - "Kuulostaa hirveältä"

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.