Itärajalta poikkeuksellisen vähän aseita poliisin keräykseen – Ilomantsissa suostuttiin luopumaan vain yhdestä haulikosta

Poliisin ase- ja räjähdekeräys tuotti Pohjois-Karjalassa itärajan läheisyydessä poikkeuksellisen pienen saaliin, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Esimerkiksi Ilomantsissa haluttiin luopua ainoastaan yhdestä haulikosta. Poliisi kertoo odottaneensa keräykseen suurempaa asemäärää sekä aiempien keräysten että sotahistorian perusteella.

Yhteensä Pohjois-Karjalasta sekä Etelä- ja Pohjois-Savosta kerättiin talteen esimerkiksi 140 asetta, 152 kiloa patruunoita, 27 kiloa räjähdysaineita sekä 92 sotilasasetta tai -räjähdettä. Lisäksi osa luovutettavista aseista ja räjähteistä noudetaan sovitusti myöhemmin keväällä.

Tyypillisimmät siviiliaseet olivat haulikoita ja räjähteet dynamiittia tai ruutia. Sotilastarvikkeita luovutettiin käsikranaatista konepistooliin.

Luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.