Nyt loihditaan teemaparvekkeita – Lue sisustussuunnittelijan vinkit

Eräällä Kuopion keskustan parvekkeella nököttää italialainen kahvila. Oikeaa Vespaa–italialaista skootteri-ikonia–ei tälle parvekkeelle lopulta tuotu, vaikka harkittiin. Koska huoneiston eteisseinää jo koristi mustavalkoinen valokuvatapetti skoottereineen, teetettiin parvekkeelle lopulta valokuvakangas, jossa Vespa on pysäköity idylliselle italialaiselle kujalle. Näin teema jatkuu sisältä ulos.

Huoneiston ja parvekkeen ilmeen luonut sisustussuunnittelija Rauno Kröger nimeään kantavasta kuopiolaisesta suunnittelufirmasta sanoo, että parvekkeiden ja terassien teemasisustukset ovat Suomessa ja Savossa vielä melko uutta. Sisustuslehdet ja -ohjelmat kuitenkin herättelevät ihmisiä kokeilemaan.

–Parhaillaan suunnittelen erääseen kuopiolaiskotiin Afrikka-teemaista parveketta. Sen väritykseen tulee terraa, koristeeksi ruukkuja ja aitoja Afrikasta tuotuja tauluja.

Näillä ohjeilla pääset tekemään oman teemaparvekkeesi:

1. Ota yhteys ammattisisustajaan ja kerro tälle ideasi

Ammattilainen tietää mikä toimii ja mitä ei kannata tehdä. Näin vältyt turhalta rahanmenolta. Saat myös lisää ideoita.

2. Selvitä luvat

Kun suunnitelma on hahmottunut tarkista taloyhtiöltä, tarvitsetko lupia ideoidesi toteuttamiseen. Luvanvarainen asia on muun muassa parvekkeen julkisivun ilmeen muutos.

3. Valitse oikeat materiaalit

Valitse säänkestäviä materiaaleja, etenkin jos parvekkeesi ei ole lasitettu. Esimerkiksi kivilaatat, suojakäsitelty puu ja puumuovikomposiitti ovat helppohoitoisia vaihtoehtoja.

4. Ole luova

Käyttökelpoisia rakennusosia löytää monesta paikasta. Esimerkiksi puutarhamyymälöiden antiikkisista kukkapylväistä voi valmistaa parvekepöydälle jalat.

5. Pysy valitsemassasi teemassa

Pidä värit ja materiaalit yhtenäisinä, jottei parvekkeen ilmeestä tule levoton. Tämä pätee myös viherkasvien ja kesäkukkien valintaan.

 

Lue lisää Krögerin italialaisesta parvekkeesta lauantain Savon Sanomien Koti ja asuminen -erikoislehdestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.