Itsenäisyyspäivän sää lauha Etelä- ja Keski-Suomessa – sadealue tuo vettä alkuiltaan asti

Itsenäisyyspäivää perjantaita vietetään eteläisessä ja keskisessä Suomessa lauhassa säässä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lounaasta saapuu jo yöllä maahan sadealue, joka kastelee esimerkiksi pääkaupunkiseutua alkuiltaan eli Linnan juhlien alkuun asti.

Itsenäisyyspäivän lämpötila on nollassa tai sen yläpuolella Vaasa–Kuopio-linjan eteläpuolella. Etelässä lämpöasteita on perjantaina enimmillään noin seitsemän.

Ajokeli on itsenäisyyspäivänä koko maassa normaali. Suomen maa-alueille ei ole annettu perjantaiksi muitakaan säävaroituksia mihinkään maakuntaan.

Merialueilla on sen sijaan voimassa kovan tuulen varoitus sekä aallokkovaroituksia lukuun ottamatta Pohjanlahtea Merenkurkusta ylöspäin.

Itsenäisyyspäivän sää on vuodenaikaan nähden keskimääräisten lukemien yläpuolella maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa sitä vastoin mittarien lukemat putoavat perjantaina jonkin verran ajankohdan tavanomaisten lukemien alapuolelle, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula STT:lle.

Lauantaina ja sunnuntaina teillä liukasta

Sadealueita saapuu Suomeen lounaasta Hoppulan mukaan tiivistä tahtia. Uudet sateet kastelevat Suomea lauantaina.

Etelä- ja Keski-Suomen yli kulkeva matalapaine tuo aluksi vesisadetta, mutta sateen olomuoto muuttuu päivän mittaan rännäksi tai lumeksi.

Lauantain ajokeliä ennakoidaan huonoksi alueella Salpausselältä Keski-Pohjanmaalle ja Kainuuseen asti.

Eteläisimmillä merialueilla tuulee lauantainakin kovaa.

Sunnuntaiksi sateet ja kova tuuli hellittävät, mutta liikennesään odotetaan olevan huono Manner-Suomessa Varsinais-Suomesta Kainuuseen sekä maakunnissa niistä itään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hoitoalan opinnot eivät houkuta nuoria entiseen tapaan – sairaanhoitajaksi opiskeleva Otto Hyvärinen, 24, on kuitenkin tyytyväinen valintaansa: "Teen tärkeää työtä"

Selkeä sää lupaa pakkasia – Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Pikkulasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin muut samanikäiset – mediasta välittyy usein hyvin raskas kuva pikkulapsiperheiden arjesta, arvioi tutkija

Kotkien piinaama valkohäntäpeura pelastui jäiltä ilmatyynyaluksen kyydissä Lappajärvellä

EU-puheenjohtajuus maksoi Suomelle lähes 80 miljoonaa – kokouksissa ei annettu perinteisiä tavaralahjoja, vaan kompensoitiin lentopäästöjä

Saimaan jää- ja lumitilanne heikoin vuosikymmeniin – toivo norppien auttamisesta elää yhä

Rafale-hävittäjän kauppamiehet Pirkkalassa: "Tämä kone lentää Ranskan taivaalla vielä 2060-luvulla."

Riippusilta romahti lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Eloranta: SAK:lla ei ole tekemistä Sähköliiton Piekkala-kantelun kanssa – "Muita kanteluita ei odotettavissa ainakaan SAK:sta"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.