Jääalueelle railo upotustöitä varten

Ison paineviemärityömaan työt jatkuvat Siilinjärvellä Siilinlahdella ensi viikon alusta. Töiden vuoksi Siilinlahden jääalueen ulkoilukäytölle tulee rajoituksia.

Urakoitsijat jyrsivät tiistaina Siilinlahdelle keskuspumppaamon ja Jynkänniemen jätevedenpuhdistamon välille railon, jonne lasketaan seuraavaksi viemäri, vesijohto ja kaapeliyhteydet.

Upotustyöt on helpoin tehdä jäältä, joten ne tehdään siksi nyt talvella. Kunnan mukaan upotukset aiotaan tehdä valmiiksi ensi viikon aikana.

Kunta kehottaa jäällä liikkuja erityiseen varovaisuuteen Siilinlahdella. Työmaa-alue on merkitty. Kunta kehottaa noudattamaan urakoitsijan asettamia työmaa-aitauksia ja varoituskylttejä. Lisäksi paikalla on opastetauluja, joiden ohjeita on noudatettava turvallisuussyistä.

Siilinlahden pohjassa kulkevat paineviemäriputket ovat syvimmillään yli 30 metrissä. Vanhat putket ovat vuodelta 1974. Viemäriyhteyden kunnolla on iso merkitys, sillä reittiä kulkevat Siilinjärven ja Maaningan viemärivedet. Putkissa virtaa 2 000 kuutiota jätevettä vuorokaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.