Jättikolarin romut jäivät tielle yli viikoksi

Kuopion Kallansiltojen ketjukolarin romuja jäi vahingossa 1,5 viikoksi valtatien varrella kulkevalle kevyen liikenteen väylälle. Romuista oli haittaa etenkin mopoilijoille ja pyöräilijöille.

Sorsasalon ja Päivärannan välissä kevyen liikenteen väylä kulkee kapealla tieosalla aivan ajoradan viertä. Välissä on vain kaide.

Ajokaistat puhdistettiin heti kolarin jälkeen torstaina 24. maaliskuuta, mutta kevyen liikenteen väylälle jäi isojakin kappaleita kolariautoista sekä pientä metalli- ja muoviromua.

- Pelastuslaitos poistaa yleensä romut ajoradalta ja voi pyytää siivousapua tienhoitourakoitsijalta, aluevastaava Paavo Kosunen Pohjois-Savon ely-keskukselta kertoo.

- Lisäksi tiellä tehdään talvisaikaan tarkastukset parin viikon välein sekä tartutaan aina tarvittaessa asioihin, joita havaitaan ohiajaessa.

Nyt romuja jäi kevyen liikenteen väylälle vahingossa eikä kukaan ohikulkijakaan hoksannut ilmoittaa siivoustarpeesta Tienkäyttäjän linjalle.

- Kun lumet nyt sulivat, romua tuli kaiteiden alta esiin lisää. Tuuli on voinut vielä pyöritellä muovikappaleita.

Kun Savon Sanomat ilmoitti asiasta tiistaina ely-keskukselta, sieltä välitettiin heti tieosuuden harjauspyyntö tienhoitourakoitsijalle.

- Tie siivotaan nyt, kun asia tuli tietoon.

Liikennettä haittaavista romuista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle puh. 0200 2100.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Nopeusvalvontaisku kolaripaikalle oli jo suunniteltu