JSN saanut kanteluita Ylestä ja Suomen Kuvalehdestä Sipilä-vyyhdessä

Julkisen sanan neuvosto JSN on saanut useita kanteluita, jotka liittyvät niin sanottuun Yle-kohuun. JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström kertoo, että kanteluita on tullut muun muassa Ylen ja Suomen Kuvalehden toiminnasta.

– Käsittelyynottopäätöksiä ei ole vielä tehty, mutta jo nyt voi sanoa, että osa kanteluista otetaan käsittelyyn, Grundström sanoo STT:lle.

Suomen Kuvalehti kertoi kuun vaihteessa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vaiensi Ylen Terrafame-uutisoinnin. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilän mahdollista esteellisyyttä koskevat jatkojutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt toistakymmentä kiukkuista sähköpostia Ylen toimittajalle ja päätoimittajalle. Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen on kiistänyt antaneensa ulkopuolisten ohjailla Ylen journalismia.

Jupakasta on tullut JSN:ään kymmenkunta kantelua, joista suurin osa nimellä. Nimettömiä kanteluita JSN ei tutki.

Puheenjohtaja päättää, mitkä kantelut JSN ottaa käsittelyyn ja mitkä ei. Tällä kertaa Grundström on halunnut poikkeuksellisesti kuulla neuvostoa ennen kuin tekee käsittelyynottopäätökset. Grundström ennakoi, että päätökset käsiteltävistä kanteluista tehdään ensi kuussa ja ratkaisuja on luvassa aikaisintaan helmikuussa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.