JSN:n puheenjohtaja tuomitsi Ylioppilaslehden kakkajutun

Ylioppilaslehden 100-vuotisjuhlanumerossa julkaistu juttu bussiin kakkaamisesta on alkuviikon aikana noussut Suomen ykköspuheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa.

Viimeksi kakkakohuun otti kantaa myös Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja Risto Uimonen, joka pitää Ylioppilaslehden toimittajien tekemää juttua bussissa kakkaamisesta ala-arvoisena journalismina. Aiheesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Journalistin ohjeiden mahdolliseen rikkomisen Uimonen ei halua ottaa kantaa.

–Tähän en voi ottaa mitään ennakkoasennetta. Huonokin journalismi voi journalistin ohjeiden valossa olla hyväksyttävää, Uimonen kommentoi Helsingin Sanomille.

Ylioppilaslehden päätoimittaja Vappu Kaarenoja ja toimittaja Aurora Rämö kuvailevat jutussa seikkaperäisesti, miltä tuntuu ulostaa housuunsa bussissa puolimatkassa Helsingistä Turkuun ja istua ulosteissa perille saakka.

Juttu herätti närkästystä muun muassa bussiyhtiössä, joka ilmoitti Ilta-Sanomille harkitsevansa vastatoimia.

Myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Lauri Koskentausta kertoi Iltalehdelle aikovansa "käydä keskustelua" lehden linjasta Kaarenojan kanssa.

Valtio-oppia Helsingin yliopistossa opiskeleva Kaarenoja, 25, aloitti Ylioppilaslehden päätoimittaja viime elokuussa. Hän on aiemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa, Taloussanomissa ja Iisalmen Sanomissa.

Koko Suomi kohahti, kun naispäätoimittaja kakkasi housuun