Jalkapalloilijalle yli kahden vuoden vankeustuomio raiskauksista

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Suomessa pelaavan nigerialaisen jalkapalloilijan Segun Ikudehinbun, 28, kahdesta raiskauksesta ehdottomaan vankeuteen. Ikudehinbu tuomittiin vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi.

Molemmat raiskauksista tapahtuivat Kuopiossa syksyllä 2015 muutaman viikon välein.

Ikudehinbu pelasi vuosina 2011–2016 kolmeen eri otteeseen Warkaus JK:ssa. Rikosten aikaan syksyllä 2015 hän edusti kuitenkin ykkössarjassa pelannutta joensuulaista Jippoa.

Aiemmin hän pelasi yhdellä kaudella KuPSissa vuonna 2009. Tällä hetkellä hän edustaa helsinkiläistä seuraa Atlantis FC:tä.

Tapahtuma-aikaan Ikudehinbu opiskeli Kuopiossa. Savon Sanomien tietojen mukaan hän raiskasi nuoren naisen oppilaitoksella syksyllä 2015.

Pari viikkoa myöhemmin hänen uhrikseen joutui toinen nainen oppilaitosalueen ulkopuolella Mölymäellä.

Ikudehinbu kiisti molemmat rikokset. Hänen mukaansa molemmissa tilanteissa oli ollut kyse molemminpuolin vapaaehtoisesta sukupuoliyhteydestä. Lisäksi hän vetosi oikeudessa, että toinen tapauksista oli ollut hänen mielestään vähäistä koskettelua eikä sukupuoliyhteys.

Sekä käräjäoikeus että hovioikeus päätyivät asiassa toiseen tulokseen kuin Ikudehinbu väitti.

Oikeudet käsittelivät asian salaisena, ja asian oikeudenkäyntiaineisto on salaista vuoteen 2076 asti.

Tuomioista käy kuitenkin ilmi, että Ikudehinbun on maksettava uhreilleen tuntuvat korvaukset. Ensimmäiselle uhrille hänen on korvattava yhteensä 7080 euroa kivusta, särystä, kärsimyksestä ja pilalle menneistä vaatteista.

Toiselle uhrille hänen on maksettava yhteensä 6 000 euroa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä.

Ikudehinbu oli rikosten tutkinnan alkuvaiheessa lyhyen jakson pidätettynä ja vangittuna kuulusteluja varten, mutta hänet päästettiin vapaaksi esitutkinnan ja oikeusprosessin ajaksi.

Oikeus ei määrännyt häntä nytkään vangittavaksi, vaan tuomiosta voi vielä kysyä lupaa valitusluvan saamiseksi korkeimpaan oikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.