Kuopion uudelle kaupunginjohtajalle esitetään Helsingin pormestaria suurempaa palkkaa

Kuopion kaupunginhallituksen ensi maanantain kokouksen esityslistalla on muun muassa uuden kaupunginjohtajan Jarmo Pirhosen palkka.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajiston, valtuustoryhmien puheenjohtajien ja Pirhosen kesken on neuvoteltu siitä, että kaupunginjohtajana aloittavan Pirhosen kokonaispalkka olisi samansuuruinen kuin mitä on ollut aiemmalla kaupunginjohtajalla Petteri Parosella.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Pirhosen kokonaispalkka on 1.2.2018 alkaen 14 078,54 euroa kuukaudessa. Kokonaispalkkaa tarkistetaan kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisilla yleiskorotuksilla. Kaupunginjohtajalla on lisäksi oikeus luontaisetuna matkapuhelinetuun.

Mikäli Pirhoselle esitettävä palkka hyväksytään, nauttii Kuopion uusi kaupunginjohtaja jopa hivenen parempaa palkkaa kuin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Ylen kuntajohtajien palkkoja vertailevan tilaston mukaan Vapaavuoren kuukausipalkka on tasan 14 000 euroa.

Esimerkiksi Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston kuukausipalkka on 12 056 euroa. Tampereen pormestarin Lauri Lylyn palkka on hieman korkeampi, 14 645 euroa kuussa. Vielä suuremmat tulot on Turun kaupunginjohtajalla Minna Arvella, joka saa työstään noin 15 000 euroa kuukaudessa.

Vs. kaupunginjohtajana toimiessaan Pirhonen on nauttinut 12 650 euron kuukausipalkkaa.

Kaupunginhallitus päättää Pirhosen palkasta maanantain kokouksessaan.