Jaska ruokkii rouvaansa seksin toivossa

Lehti Kainuun Sanomat kertoo, että Kainuun satelliittiseurantasääksi Jaska on kohdannut emäntänsä.

Biologi Vesa Hyyryläinen ei ole nähnyt lintuja yhdessä, mutta Jaska on kalastanut usealla järvellä heti aamuyöstä lähtien ja käynyt useasti pesällä, mikä lehden mukaan viittaa siihen, että isäntä kantaa evästä emännälleen.

Pesää on kunnostettu ja rakennettu parikymmentä senttiä. Sääksipari hoitaa pesäänsä yleensä yhdessä.

Parin kohtaaminen tarkoittaa, että linnut ovat myös paritelleet. Kainuun Sanomien mukaan odotettavissa onkin, että seuraavan kahden viikon aikana naaras pyöräyttää pesään kolme munaa. Sen jälkeen alkaa 34–35 vuorokautta kestävä haudontaurakka.

Uusimmat

Kotimaa

Niinistö pitää hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisia linjauksia merkityksellisinä, mutta ei uusina – "EU:n roolia globaaleissa kysymyksissä pitäisi kasvattaa Suomen puheenjohtajakaudella"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.