Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä

Jehovan todistajien valtakunnansali on tuhoutunut tulipalossa Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Poliisista kerrotaan, että puurakennuksen aamuyöllä syttynyt palo on saatu sammutettua.

Jehovan todistajat ilmoitti STT:lle, että viranomaiset epäilevät palon olleen tuhopoltto.

Pelastuslaitoksen mukaan vain rakennuksen ulkoseinät ovat enää pystyssä. Rakennus on poliisin mukaan mitä ilmeisimmin korjauskelvoton.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut valtakunnansalin palossa. Poliisi ja pelastuslaitos ovat aloittaneet aamupäivällä teknisen tutkinnan palopaikalla.

Samaa rakennusta yritettiin poliisin mukaan sytyttää ulkopuolelta jo viime viikon lauantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Poliisi tutkii tekoja törkeänä tuhotyön yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin, millä perusteilla paloja epäillään tahallisesti sytytetyiksi.

Poliisin mukaan tässä vaiheessa tutkintaa tekijästä ei ole vielä havaintoa. Myöskään teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Valtakunnansali sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä Hinnerjoentiellä. Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen rakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastusyksikköä.

"Onneksi salien verkko on tiheä"

Hinnerjoentien valtakunnansali on ollut seurakuntalaisille tärkeä kokoontumispaikka, jossa on käyty viikoittain, kertoi Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen. Rakennuksessa on niin ikään pidetty kahdesti viikossa raamatullisia opetus- ja luentotilaisuuksia, jotka ovat olleet kaikille avoimia.

–  Onneksi meillä on Lounais-Suomessa tiheä valtakunnansalien verkko. Pöytyälläkin on kaksi salia. Seurakuntalaiset siirtyvät käyttämään lähiseudun valtakunnansaleja, joten hengelliseen toimintaan ei tule minkäänlaista katkoa, Palonen täydensi.

Hänen mukaansa poliisi aloitti rikostutkimukset jo pari päivää sitten, kun valtakunnansalia oli yritetty ensi kertaa sytyttää palamaan.

–  Muualla Suomessa meillä ei ole viime aikoina ollut suurempia ongelmia ilkivallan kanssa, Jehovan todistajien tiedottaja lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.