Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhopoltto ei ratkea käräjillä, sillä syytetty on kuollut

Varsinais-Suomessa Pöytyällä sijainneen Jehovan todistajien valtakunnan salin tuhopolttoa ei enää käsitellä rikosasiana, sillä palon sytyttämisestä syytetty mies on kuollut. Asiasta kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

Syksyllä annetulla välituomiolla mies määrättiin mielentilatutkimukseen ja samalla oikeus totesi tämän toimineen syytteessä kuvatulla tavalla ja sytyttäneen rakennuksen viime elokuussa tuleen. Rakennus tuhoutui palossa kokonaan ja rakennuksen omistajalle, Jehovan todistajien Turun seurakunnalle, aiheutui noin 130  000 euron vahinko.

Syyttäjä vaati miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa.

Syyttäj ä: Yritti tuhopolttoa aiemmin

Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt valtakunnansalin polttoa aiemminkin. Viittä päivää ennen rakennuksen tuhoutumista mies oli syyttäjän mukaan valellut bensiiniä muun muassa ilmalämpöpumpun päälle ja rakennuksen oveen ja sytyttänyt sen palamaan. Palo oli sammunut itsekseen, mutta se oli ehtinyt vaurioittaa ilmalämpöpumppua ja rakennusta.

Vastaaja myönsi syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Jättäytynyt pois seurakunnan toiminnasta

Esitutkintamateriaalin mukaan mies oli ollut seurakunnan jäsen, mutta jättäytynyt pois toiminnasta.

Kuulusteluissa mies sanoi tuhopolton syyksi tunteen siitä, että häntä on kiusattu. Kuulustelija pyysi häntä tarkentamaan, miten kiusaaminen on tullut hänen tietoonsa.

–  Minulla on vain sellainen tunne tästä, hän sanoi.

- -

Korjattu klo 10.49 taivutusvirhe uutisesta. Jutun alussa luki "syksyllä antamassaan välituomiossa", vaikka oikea muoto on "syksyllä annetulla välituomiolla".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Lännen Median tiedot: Helsingissä viime viikolla tapahtunut henkirikos oli paloittelusurma

THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasivat viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

OAJ: Etäopetus soveltuu osin lukioihin, mutta perusopetukseen ei juurikaan –  koronakevään oppimisvajetta ei paikata vuodessa tai kahdessa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa kuukaudessa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.