Jengitalolta kiinniotetut vapautettu - ampumisen tutkinta jatkuu

Poliisi on päästänyt viisi miestä vapaiksi kuulustelujen jälkeen Varkaudessa.

Poliisi otti viikonvaihteessa yhden miehen kiinni epäiltynä ampumisesta ja neljä pahoinpitelystä. Poliisin mukaan asiassa ei ole tarvetta esittää ketään vangittavaksi, vaan he voivat odottaa esitutkinnan valmistumista vapaina.

Puurtilan jengitalon pihalla ammuttiin haulikolla sunnuntaiaamuna. Poliisi epäilee varkautelaisen 39-vuotiaan miehen joutuneen ensin talossa pahoinpidellyksi, minkä jälkeen hän oli poistunut paikalta, mutta sitten palannut takaisin luvallisen aseensa kanssa.

Ampuja on myöntänyt tapahtumat osaltaan.

Poliisin mukaan yksi pidätettynä olleista miehistä on puolestaan myöntänyt pahoinpitelyn.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on pääosin tiedossa, mutta yksityiskohtien selvittäminen jatkuu. Asiassa kuullaan vielä myös paikalla olleita.

Ampujaa pahoinpideltiin talossa, mutta hänen saamansa vammat eivät olleet vakavia. Ampumisessa ei loukkaantunut kukaan.

Ampuminen haulikolla Puurtilan kerhotalon pihalla aiheutti kuitenkin omaisuusvahinkoja: Mies ampui sekä jengitaloa kohti, mutta myös täysin sivullisen omakotitalon ikkunaan.

Poliisi tutkii tapausta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna, vaaran aiheuttamisena, törkeänä kotirauhan rikkomisena, vahingontekona ja rattijuopumuksena sekä aiemman teon osalta pahoinpitelynä.

Ampumavälikohtaus: Viisi kiinni väkivaltarikoksista Varkaudessa

Ammuskelu Varkaudessa: mies ampui moottoripyöräkerhon pihalla