Jenni Haukion ja jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kumppanin Jitka Novackovan puvut nousivat katsojien suosikeiksi Linnan juhlissa

Linnan juhlissa nähtiin tänäkin vuonna runsasta pukuluistoa. Myös katsojat ovat saaneet äänestää suosikkejaan, joista he ovat olleet varsin yksimielisiä.

Jenni Haukio juhli samassa puvussa kuin vuonna 2015. Kuva: Markku Ulander
 

Ylen äänestyksessä rouva Jenni Haukion puku valittiin katsojien suosikiksi. Haukio pukeutui samaan pukuun, jota käytti juhlissa myös vuonna 2015. Fuksianpunaista, muotoilija Sari Nordströmin suunnittelemaa pukua oli nyt muokattu uusiokäyttöön ilmasto- ja ympäristöystävällisyyden hengessä.

Jitka Novackova ihastutti Linnan juhlissa. Kuva: Heikki Saukkomaa
 

Iltalehden lukijat taas äänestivät suosikikseen Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin puolison Jitka Novackovan näyttävän, kukkakuosisen puvun. Ylen äänestyksessä hän sai toiseksi eniten ääniä.

Janniina Alhon pukua kuvailtiin katseita kääntäväksi. Kuva: Markku Ulander
 

MTV3:n ja Ilta-Sanomien äänestyksessä suosikiksi valittiin taas salibandytähti Nico Salon puolison Janniina Alhon kullanvärinen näyttävä puku, jota kuvattiin katseita kääntäväksi.

Sanna Marinin puku oli suomalaisten mieleen. Kuva: Markku Ulander
 

Mediassa myös monien poliitikkojen puvut herättivät ihastelua. Muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) hillitty punainen iltapuku ja kansanedustaja Jaana Pelkosen (kok.) valkoinen veistoksellinen puku nousivat äänestyksissä korkeille sijoille.

Jaana Pelkosen veistoksellinen puku nousi myös äänestyksissä korkeille sijoille. Kuva: Markku Ulander
 

Kehuja keräsi myös sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) vihreä, pitkähihainen puku.

Maria Ohisalon puku keräsi myös kehuja. Kuva: Markku Ulander
 

Se on valmistettu suomalaisen Infinited Fiber Companyn materiaalista, jonka kuitu syntyy uudelleen lähes hiilineutraalissa prosessissa.

Emma Saarnio ihastutti ilmavassa iltapuvussaan. Kuva: Heikki Saukkomaa
 

Äänestyksissä nousivat esille myös taide- ja muotialan edustajien asut, muun muassa vuoden nuoren suunnittelijan Emma Saarnion yllä nähty Valentinon oranssi, ilmava iltapuku sekä taitelija Sasha Huberin punainen, näyttävä Vimma-merkin puku.

Sasha Hubein puku keräsi myös katseita. Kuva: Heikki Saukkomaa
 

Tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa, kertoo Yle tiedotteessaan. Linnan juhlat -lähetys käynnistettiin Yle Areenassa 720 000 kertaa, kun viime vuonna lähetys käynnistettiin 570 000 kertaa.

Yhteensä itsenäisyyspäivän eri lähetyksiä käynnistettiin Yle Areenassa kaikkiaan 1,1 miljoonaa kertaa. Ylen mukaan Areenan käyttö itsenäisyyspäivänä kasvoi lähes 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Televisiosta itsenäisyyspäivän juhlallisuudet tavoittivat yhteensä kolme miljoonaa katsojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin juhlittiin Linnassa – Katso kuvasarja juhlista

Julkinen keskustelu on ollut huolenaiheena aina, muistutti filosofi Esa Saarinen Linnan juhlissa

Jäähyväiskiertueellaan olevat Matti ja Teppo: "Fanit sanovat, että älkää koskaan lopettako"

Värejä, kimalletta ja kierrätyspukuja – myös Haukio pukeutui Linnassa jo aiemmin nähtyyn fuksianpunaiseen silkkiunelmaan

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa tavoitellaan Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä tällä kertaa kokonaisten maakuntien voimin – "Emme voi kilpailla keskenämme"

Tietovuotoepäilty ex-tiedustelupäällikkö mukana valtioneuvoston kanslian tilaamassa Venäjä-tutkimuksessa

1860-luvun nälkävuodet ovat olleet arka aihe yhteiskunnallisesti ja poliittisesti, 1920- ja 1930-luvulla ne pyyhittiin pois koulukirjoista

Lumisade tuo mukanaan huonon ajokelin eteläiseen ja keskiseen Suomeen

Pienten lasten vanhemmat päätyvät avioeroon yhä useammin – eron riski on huipussaan kolmantena tai neljäntenä aviovuonna

Paperialan lakonuhkaan haetaan ratkaisua vielä tänään – huomenna alkavan lakon piirissä noin 9  000 Paperiliiton jäsentä

Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa

Vasemmistoliitto kritisoi Päijät-Hämeen suunnitelmaa suuresta sote-yksityistämisestä – palveluista vastaava kuntayhtymä ei aio odottaa sote-uudistusta

Liikenneopettajat: Automaattivaihteiston erityisehto ajokortissa on muinaisjäänne

Matti Ahde haudattiin lauantaina – näistä hänet muistetaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.