Jo kahdeksan kelkkaturmaa Savossa

Pohjois- ja Etelä-Savossa on tänä talvena sattunut jo ainakin kahdeksan poliisin tietoon tullutta, loukkaantumiseen johtanutta moottorikelkkaonnettomuutta.

Lisäksi jääalueilla ja kelkkaurilla on sattunut lievempiä kolareita. Viimeksi viime perjantaina Nilsiän Tahkolla kaksi moottorikelkkailijaa törmäsi toisiinsa toisen kuljettajan ajettua liian kovaa uralla kaarteeseen.

Kuljettajat eivät loukkaantuneet, mutta poliisin mukaan molemmat kelkat vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Liikkuva poliisi puhallutti viime viikonloppuna Lapinlahden, Kuopion ja Rautavaaran alueilla 185 moottorikelkkailijaa. Kaikki puhalsivat nollat. Poliisit joutuivat kuitenkin kirjoittamaan sakkoja ja huomautuksia etenkin ylinopeuksista.

Tällä viikolla poliisit olivat torstaina valvomassa talvilomalaisten liikennettä Tahkon alueella.

– Urilla on aika rauhallista. Urat ovat hyvässä kunnossa, mutta niillä pitää varautua vastaantulevaan muuhun liikenteeseen, moottorikelkkapoliisi Petteri Serguskin muistuttaa.

– Kolareihin liittyy usein monia syitä. Kuljettajalla ei ole välttämättä taitoa riittävästi, kun hän ajaa liian kovaa tiettyyn paikkaan.

Viimeisimpiin Kuopion, Kiuruveden ja Hirvensalmen loukkaantumisiin johtaneisiin kelkkaturmiin osuutta oli myös humalatilalla. Lisäksi Hirvensalmella jäätiellä kaatuneella kelkkailijalla ei ollut edes kypärää.

Moottorikelkkailua koskee sama rattijuopumusraja kuin autoiluakin. Lisäksi suojakypärän käyttö on pakollista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.