Joensuuntien onnettomuudessa kuoli 70-vuotias kuopiolaisnainen – henkilöauton keula murskaantui

Joensuuntiellä tapahtuneessa onnettomuudessa on menehtynyt 70-vuotias kuopiolaisnainen. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui iäkkäämpi nainen, joka toimitettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Nainen jouduttiin irrottamaan autosta pelastuslaitoksen toimesta.

Poliisin tapahtumapaikalla suorittamissa tutkimuksissa selvisi, että sekä henkilöauto että ambulanssi ajoivat Joensuuntietä Kuopion suuntaan. Tapahtumapaikalla on autojen ajosuuntaan kaksi kaistaa ja toinen ohituskaista.

Ambulanssi ajoi oikean puoleista kaistaa ja oli hälytysajossa. Henkilöauto ajoi ohituskaistaa.

Tapahtumahetkellä ambulanssi valmistautui tekemään U-käännöksen ja siirtyi oikealta kaistalta ohituskaistalle. Tuolloin ohituskaistaa ajanut henkilöauto törmäsi sen vasempaan kylkeen.

Törmäyksen seurauksena molemmat autot ajautuivat tien vasemmalle puolelle bussipysäkille. Ambulanssissa oli kaksi ensihoitajaa, mutta ei potilaita. Henkilöauton kuljettajana toimi 71-vuotias mies.

Savon Sanomien paikalla olevan toimittajan mukaan henkilöauton keula on pahoin murskaantunut. Onnettomuus tapahtui Hussonmäen kohdalla Vartialansuoralla, noin 15 kilometriä Kuopion lentoaseman risteyksestä Joensuun suuntaan. Liikenne on vielä ruuhkaantunut. Paikalla oli pelastuslaitoksen auto, pari ambulanssia ja poliisiautoa.

Myöhemmin paikalle pyöräillyt Pauli Lappalainen kertoo, että aikaisemmin paikalla on sattunut hirvikolareita, mutta ei näin vakavia onnettomuuksia. Myös paikalle pyöräillyt kuopiolainen Seppo Rossi ihmetteli onnettomuuden syytä, koska tie on suora ja käytössä on kolme kaistaa. Miehet arvelivat, että aurinko oli saattanut häikäistä kuljettajia.

Poliisi lopetti liikenteenohjauksen noin kuuden aikaan illalla.

Päivitetty 9.7. klo 16.03: Lisätty Savon Sanomien paikalla olevan toimittajan ja pyöräilijoiden lausunnot.

Päivitetty 9.7. klo 18.52: Liikenteenohjaus on lopetettu onnettomuuspaikalla.

Ambulanssin kuljettajaa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta

Ambulanssin velvollisuuksiin vaikuttaa äänimerkin käyttö – muista aina väistää

Vakava onnettomuus Joensuuntiellä: Henkilöauto ja ambulanssi kolaroivat, useita ihmisiä kyydissä