Iisalmen saksisurman tekijä epäselvä: "Joku se varmaan meistä kolmesta on"

Iisalmen helmikuisen henkirikoksen tekijä jäi epäselväksi Pohjois-Savon käräjäoikeuden istunnossa keskiviikkona. 47-vuotias iisalmelaismies pahoinpideltiin henkihieveriin ja lopuksi surmattiin raa'asti omassa rivitaloasunnossaan Pihlajaharjussa.

Viinanhuuruiseen illanviettoon osallistuneiden muistikuvat illan tapahtumista poikkeavat toisistaan. Syyttäjän näkemyksen mukaan henkirikoksen tekijä on 29-vuotias jyväskyläläismies.

Syytetty myönsi käräjäoikeudessa pahoinpidelleensä uhria mutta kiisti käyttäneensä teräasetta. Hän kertoi menneensä pahoinpitelyn päätyttyä nukkumaan ja löytäneensä uhrin aamulla kuolleena. Surmaajaa hän ei osannut nimetä.

–Joku se varmaan meistä kolmesta on, hän totesi.

Kahta muuta surmayönä asunnossa ollutta syytetään pahoinpitelystä. 54-vuotias iisalmelaismies kiisti jyrkästi tehneensä uhrille minkäänlaista väkivaltaa, vaikka häneltä löydettiin veriset lenkkitossut.

–Olin humalassa ja sammuin sohvalle. Vessaan mennessä jouduin potkimaan verisiä rättejä pois tieltä, mies kertoi.

32-vuotias iisalmelaisnainen puolestaan myönsi potkineensa uhria mutta kiisti koskeneensa teräaseisiin. Nainen kertoi uhrin uhanneen häntä teräaseella ja 29-vuotiaan miehen tapelleen uhrin kanssa.

Nainen myös myönsi paketoineensa ruumiin liinavaatekääröihin ja kahteen jätesäkkiin yhdessä murhasta syytetyn kanssa. Ruumis lojui paketissa useita päiviä, ennen kuin 54-vuotias mies meni kertomaan tapahtuneesta poliisille.

Kaikilla kolmella syytetyllä on aiempaa rikostaustaa. Käräjäoikeus antaa tuomion jutussa myöhemmin.

Syyttäjä vaatii elinkautista Iisalmen saksimurhasta

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.