Iisalmen saksisurman tekijä epäselvä: "Joku se varmaan meistä kolmesta on"

Iisalmen helmikuisen henkirikoksen tekijä jäi epäselväksi Pohjois-Savon käräjäoikeuden istunnossa keskiviikkona. 47-vuotias iisalmelaismies pahoinpideltiin henkihieveriin ja lopuksi surmattiin raa'asti omassa rivitaloasunnossaan Pihlajaharjussa.

Viinanhuuruiseen illanviettoon osallistuneiden muistikuvat illan tapahtumista poikkeavat toisistaan. Syyttäjän näkemyksen mukaan henkirikoksen tekijä on 29-vuotias jyväskyläläismies.

Syytetty myönsi käräjäoikeudessa pahoinpidelleensä uhria mutta kiisti käyttäneensä teräasetta. Hän kertoi menneensä pahoinpitelyn päätyttyä nukkumaan ja löytäneensä uhrin aamulla kuolleena. Surmaajaa hän ei osannut nimetä.

–Joku se varmaan meistä kolmesta on, hän totesi.

Kahta muuta surmayönä asunnossa ollutta syytetään pahoinpitelystä. 54-vuotias iisalmelaismies kiisti jyrkästi tehneensä uhrille minkäänlaista väkivaltaa, vaikka häneltä löydettiin veriset lenkkitossut.

–Olin humalassa ja sammuin sohvalle. Vessaan mennessä jouduin potkimaan verisiä rättejä pois tieltä, mies kertoi.

32-vuotias iisalmelaisnainen puolestaan myönsi potkineensa uhria mutta kiisti koskeneensa teräaseisiin. Nainen kertoi uhrin uhanneen häntä teräaseella ja 29-vuotiaan miehen tapelleen uhrin kanssa.

Nainen myös myönsi paketoineensa ruumiin liinavaatekääröihin ja kahteen jätesäkkiin yhdessä murhasta syytetyn kanssa. Ruumis lojui paketissa useita päiviä, ennen kuin 54-vuotias mies meni kertomaan tapahtuneesta poliisille.

Kaikilla kolmella syytetyllä on aiempaa rikostaustaa. Käräjäoikeus antaa tuomion jutussa myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjä vaatii elinkautista Iisalmen saksimurhasta

Uusimmat

Kotimaa

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.