Jopa 160 000 nuorta syrjäytymisvaarassa - Järjestö haastaa auttamaan pulloilla

Syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 160 000 nuorta ja siten koko yhteiskuntaamme ja maamme tulevaisuutta, sanoo Pelastakaa Lapset ry. Järjestö kerää rahaa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseen, koulunkäyntiin ja harrastamiseen ja haastaa suomalaiset osallistumaan kampanjaan esimerkiksi pullonpalautuksen yhteydessä.

– Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä. He ovat meidän huominen Suomemme. Meillä ei ole varaa menettää heistä yhtäkään syrjäytymiselle, sanoo järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Pullonpalautusarpajaisiin voi osallistua K-kauppojen ja Lidlin myymälöissä pullonpalautusautomaateilla. Jokainen kampanjan hyväksi palautettu pullo on samalla arpa. Arpajaisten tuotoilla tarjotaan koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

– On rohkeutta tehdä arkitekoja nuorten puolesta. Toivomme, että hyvän tekemisestä muodostuu suomalaisille tällainen arkiteko pullonpalautusautomaateilla, sanoo varainhankinnan päällikkö Sari Meller Pelastakaa Lapsista.

Eväitä Elämälle – Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Kampanjassa on mukana myös tuhatpäinen vapaaehtoisjoukko. Kampanjan suojelijaksi on lupautunut Pelastakaa Lapset ry:n kunniapuheenjohtaja, tasavallan presidentin Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.