Jos työkaverilla ei ole kaikki kunnossa, se pitää ottaa puheeksi

Keskimäärin joka neljäs Kelan sairauspäivärahaa saava on poissa töistä mielenterveysongelmien takia. Kyseessä on merkittävä yksilön elämään vaikuttava asia, mutta myös yhteiskunnallinen ongelma, johon herätellään nyt työyhteisöjä.

Yleensä työkaverit huomaavat ensimmäisenä, jos jollakin ei ole kaikki kunnossa. Aina he eivät ota asiaa puheeksi vaan odottavat, että esimies tekee jotakin.

– Meillä pitäisi olla sellainen kulttuuri, että se, joka huomaa, ottaa asian puheeksi, eikä niin, että jäädään odottamaan, että joku toinen puuttuu tilanteeseen, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri Jan Schugk.

Suomen Mielenterveysseuran projektipäällikkö Johannes Parkkonen vinkkaa, että keskustelun voi aloittaa omista havainnoistaan.

Jos joku työkavereista ei enää lähde lounaalle tai vetäytyy muuten, siitä voi lähteä liikkeelle.

– Se antaa toiselle mahdollisuuden jatkaa keskustelua, Parkkonen sanoo.

Mielenterveysbarometri 2017 -kyselyyn vastanneista yli puolet pelkäsi, että tieto mielenterveysongelmista voi johtaa työpaikan, aseman tai arvostuksen menetykseen.

– Pelko voi estää myös hakeutumista hoitoon, Parkkonen toteaa.

Mielenterveyseura onkin kehittänyt nyt työyhteisöjä varten Työelämän mielenterveyden ensiapu -koulutuksen. Sen aikana osallistujat harjoittelevat muun muassa tunteidensa sanoittamista, puheeksi ottamista ja kriisin käsittelyä työyhteisössä.

– Se on kansalaistaitokoulutus. Ideana ei ole lähteä tekemään diagnooseja vaan tarjota ensiapua ja vähentää mielenterveyden häiriöihin liitettyä häpeää, Parkkonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.