Joulu ei ole pelkkää iloa – Nämä tahot tarjoavat apua ja tukea pyhinäkin

Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee viikonloppuisin ja juhlapyhinä numerossa 010 195 202 kello 15–07.

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset 24 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää joulunpyhinä poikkeuksellisesti kello 14–17 numerossa 116 111. Normaaleihin aukioloaikoihin palataan 2.1.2015, jolloin puhelin on taas auki kello 14–20.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten chat päivystää jouluaattona kello 14–17 ja uuden vuoden viikolla 29.–31.12. kello 14-17. Myös loppiaisena 6.1. chat on auki kello 14–17.

Lisäksi Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kahdettatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Mantelichatin verkossa. Mantelichatissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin.

Mantelichat on avoinna jouluaattona Habbo Hotellissa klo 17–21 ja  Mantelichatissa klo 21–01. Lisäksi lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21–01 Netarissa.

Naisten linja on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la-su klo 12–16 numerossa 0800 02400.

Kiireellisissä tapauksissa voi soittaa hätänumeroon 112.

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.