Joulu ei ole pelkkää iloa – Nämä tahot tarjoavat apua ja tukea pyhinäkin

Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee viikonloppuisin ja juhlapyhinä numerossa 010 195 202 kello 15–07.

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset 24 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää joulunpyhinä poikkeuksellisesti kello 14–17 numerossa 116 111. Normaaleihin aukioloaikoihin palataan 2.1.2015, jolloin puhelin on taas auki kello 14–20.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten chat päivystää jouluaattona kello 14–17 ja uuden vuoden viikolla 29.–31.12. kello 14-17. Myös loppiaisena 6.1. chat on auki kello 14–17.

Lisäksi Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kahdettatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Mantelichatin verkossa. Mantelichatissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin.

Mantelichat on avoinna jouluaattona Habbo Hotellissa klo 17–21 ja  Mantelichatissa klo 21–01. Lisäksi lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21–01 Netarissa.

Naisten linja on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la-su klo 12–16 numerossa 0800 02400.

Kiireellisissä tapauksissa voi soittaa hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kielen värjäävästä hittikarkista ei ole löytynyt vääryyksiä – "Tullilaboratoriossa on tehty toistaiseksi tutkimuksia vain sinisestä Dipper-makeisesta"

Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan paikalle 55 hakijaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin eduskuntaryhmästä

Hallitus linjasi kannastaan EU:n koronaelvytyspakettiin: Komission ehdotus ei ole sellaisenaan Suomen hyväksyttävissä

Lapin tulvatilanne näyttää hyvältä – vain Tornionjokilaaksossa huippu saavuttamatta

Koulutuslakeihin esitetään mahdollisuutta vuorotteluun lähi- ja etäopetuksen välillä koronavirustilanteen vaatiessa

Työllisyyden kuntakokeilusta hallituksen esitys – kokeilu alkamassa koronan takia vasta tammikuussa

Vantaan Koivukylän henkirikoksesta kahdelle vuosien vankeustuomiot – uhria pahoinpideltiin vasaralla, kuristettiin johdolla kuoliaaksi

Hallitus kertoo syksyn koulutusta koskevista suunnitelmista koronan varalle – seuraa tiedotustilaisuutta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.