Joululiikenne sujunut jouheasti - lumisateita ennustetaan lähipäiviksi

Joulun menoliikenne on sujunut ilman suurempia ruuhkia. Liikennevirastosta kerrotaan, että myöskään onnettomuuksia ei ole sattunut erityisen paljon.

Menoliikenteen arvioitiin alkavan eilen, mutta Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan eilinen liikenne oli jopa tavallista perjantaita hiljaisempaa.

Liikennepäivystäjä Jarno Nyholm Helsingin tieliikennekeskuksesta arvioi, että joulun viettoon lähtijät ehkä yrittävät välttää pahempia ruuhkia.

- Monilla on tietenkin viikonloppu ja alkuviikko vapaata. He pystyvät sitten ajoittamaan lähdön ruuhkattomiin päiviin, Nyholm sanoo.

Eniten joulun menoliikennettä odotetaan aatonaatolle eli tiistaille, jolloin isompien kaupunkien lähistölle saattaa kertyjä lyhyitä jonoja.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on huomenna huono tai muuttuu huonoksi lumisateen vuoksi ainakin maan keskivaiheilla ja länsirannikolla.

Huomenna sakeita paikallisia lumikuuroja voi esiintyä länsirannikolla, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Kuurot saattavat haitata merkittävästi näkyvyyttä liikenteessä.

Huomisiltaan mennessä lumisateet ovat jo harventuneet.

Maanantaina lumisateita saattaa saapua eteläiseen Suomeen. Lunta voi Ilmatieteen laitoksen mukaan sataa runsaimmillaan kymmenen senttimetriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.