Joulunvietto melko rauhallista koko Suomessa

Joulunvietto on jatkunut melko rauhallisesti. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla viime yö oli poliisien mukaan jouluyötä rauhallisempi.

Poliisilla on ollut jonkin verran tehtäviä muun muassa tappelujen ja kotihälytysten takia. Ainakaan toistaiseksi ei ole kerrottu hyvin vakavista tapauksista.

Turussa puukerrostalon piharakennuksesta on löytynyt noin 20 kiloa räjähdysainetta sekä sähkönalleja. Poliisin mukaan aineet oli varastettu joulunpyhien aikana eri paikoista.

Aineet löytyivät yleisövihjeen perusteella.

Poliisin mukaan ketään ei tarvinnut evakuoida. Poliisi kuvaa räjähteiden määrää suureksi. Poliisi epäilee tapauksesta kahta miestä, jotka on jo tavoitettu.

Joulun paluuliikenteen odotetaan sujuvan ilman ruuhkia. Syynä on se, että paluuliikenne jakautuu tänä vuonna usealle päivälle, kun joulunpyhiä seuraa viikonloppu.

Tieliikennekeskuksen mukaan liikenteessä ei ole ruuhkia, eikä niitä myöskään odoteta syntyvän. VR:ltä kerrotaan, että junissa voi olla tavallista enemmän väkeä mutta suurimpaan osaan junista pitäisi vielä mahtua kyytiin.

Pakkanen alkaa taas kiristyä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Tänään pakkaset hetkeksi jo hellittivät maan etelä- ja keskiosissa, mutta nyt sää on taas kääntymässä kylmemmäksi.

Uusimpien ennusteiden mukaan alkuviikosta maan keski- ja eteläosissa voi olla jopa 25 astetta pakkasta.

Lapissa sää pysyy kylmänä, ja siellä mittarin lukemat voivat lähipäivinä liikkua 30 pakkasasteen tienoilla.

Suomea on myös lähestymässä sadealue. Jos se ehtii alkuviikoksi maan ylle, pakkanen ei pääse aivan yhtä kireäksi kuin on ennustettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.