Joulupuu-keräys tuotti ennätysmäärän lahjoja: "Olemme erittäin liikuttuneita"

Tämän vuoden Kuopion Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys tuotti reilusti yli 6 000 joululahjaa, mikä on ennätys Kuopion Joulupuu-keräyksen historiassa. Perinteinen keräys järjestettiin yhteistyössä Kuopion sosiaalitoimen kanssa.

Joulupuu-keräyksessä saadut lahjat lahjoitetaan sosiaalitoimen kautta sellaisille kuopiolaisille lapsille ja nuorille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuina, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin esimerkiksi vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.

Lahjoituksia kertyi runsaasti niin yksityishenkilöiltä kuin paikallisilta yrityksiltä. Useat yritykset myös suuntasivat joululahjarahat Joulupuun hyväntekeväisyyskeräykseen. 15–18 vuotiaille on edellisvuosina tullut lahjoituksia suhteessa vähemmän verrattuna muihin ikäryhmiin, tänä vuonna myös nuorille tuli toivottuja lahjoituksia enemmän. Suosiossa olleiden lelujen sekä käyttötavaroiden lisäksi yhä useammasta paketista löytyi monikäyttöisiä lahjakortteja sekä itse neulottuja villasukkia ja lapasia eri-ikäisille lapsille sekä nuorille.

– Olemme erittäin liikuttuneita, kiitollisia ja iloisia siitä, että kuopiolaiset innostuivat tekemään hyvää näin sankoin joukoin ja toivat joulun iloa sellaisille perheille, joille se olisi muuten ollut mahdotonta. Saajalleen lahja voi olla se joulun ainoa, kertoo Kuopion Joulupuun projektipäällikkö Marianna Kankkunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.