Joulurauha on pitänyt melko hyvin

Joulupäivää on vietetty Suomessa melko rauhallisesti. Pelastuslaitokset ja poliisi kertovat, että vakavampia liikenneturmia tai rikoksia ei ole tullut tänään tietoon.

Poliisilla on kuitenkin ollut jonkin verran kotihälytyksiä. Lisäksi maanteillä on saatu kiinni rattijuoppoja.

Joulupäivänä koko Suomessa on ollut napakka pakkanen. Etelä- ja Keski-Suomessa päivä on ollut talven tähän asti kylmin, kun mittareiden elohopea on pudonnut 10-15 pakkasasteeseen. Lapissa ylitettiin tänäänkin 30 pakkasasteen raja, mutta eilen kirjattua talven pakkasennätystä ei tänään hätyytelty.

Huomenna tapaninpäivänä sää lauhtuu eteläisessä ja keskisessä Suomessa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lapin Simossa kuoli yksi ihminen jouluyönä omakotitalon palossa. Ennen puoltayötä alkaneessa palossa kuoli talon omistaja.

Aiemmin Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa iäkkään miehen epäillään kuolleen omakotitalon tulipalossa. Onnettomuus havaittiin vasta kun huomattiin, ettei yli 80-vuotias mies ollut hakenut postejaan moneen päivään.

Poliisi sai täydestä postilaatikosta ilmoituksen aatonaattona tiistaina. Kun partio lähti selvittämään miehen vointia, löysi se vain lähes maan tasalle palaneen omakotitalon.

Poliisi uskoo, että palo oli tapahtunut jo jonkin aikaa sitten. Rauniot eivät enää savunneet, ja niiden päälle oli jo satanut lunta.

Loviisassa Uudellamaalla miehen epäillään lyöneen autoilijaa pesäpallomailalla jouluaattoiltana, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan viisikymppinen mies oli hermostunut, kun autot ajoivat liian suurella vauhdilla hänen asuinkatuaan. Mies päätyi aatonaattona sen vuoksi sanaharkkaan paikallisten asukkaiden kanssa.

Seuraavana päivänä, eli jouluaattona, mies lähti kymmenen aikaan illalla pesäpallomailan kanssa ulos Porvoonkadulle, poliisi kertoo. Mies huitaisi mailalla toista noin viisikymppistä miestä, joka oli noussut autosta ja tullut puhumaan hänelle.

Muut autossa olleet puuttuivat tilanteeseen ja saivat mailalla lyöneen miehen maahan. Toinen mies vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.