Journalistipalkinnosta kisaavat jutut Venäjän trolleista ja Portugalin veropakolaisista

Vuoden 2015 Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa punnitaan jälleen alan parhaita saavutuksia.

Vuoden journalistin nimityksestä kilpailevat viestinnän monitoimiosaaja Markus Leikola, Yle uutisten Tom Kankkonen ja Helsingin Sanomien Vesa Sirén.

Vuoden jutuksi ovat ehdolla Jessikka Aron juttusarja Venäjän trollit Suomessa, Mirva Heiskasen, Pekka Lähteenmäen, Ismo Virran ja työryhmän Kuoleeko media -juttusarja sekä Tuomo Pietiläisen Vuorineuvokset muuttivat Portugaliin. Aron juttusarja on ilmestynyt Yle Kioskissa, Kuoleeko media -juttusarja Talouselämässä ja Pietiläisen kahden jutun kokonaisuus Helsingin Sanomissa.

Vuoden journalistisen teon voitosta kilvoittelevat viikoksi Tallinnaan muuttanut Aamulehden kulttuuritoimitus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi sekä Tuomas Peltomäen ja työryhmän Uutisraportti HSTV:llä ja Nelosella.

Vuoden kirjaksi ovat ehdolla Niina Junttilan Kavereita nolla – Lasten ja nuorten yksinäisyys, René Nybergin Viimeinen juna Moskovaan sekä Kimmo Oksasen Kasvonsa menettänyt mies.

Voittajat kerrotaan tv-gaalassa 15. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.