Juankosken kerrostalopalon syttymissyy yhä epäselvä - silminnäkijöitä kuulusteltu

Juankosken keskustassa lauantai-iltana syttyneen kerrostalopalon syttymissyy oli sunnuntaina edelleen epäselvä.

Rikosylikonstaapeli Satu Oinonen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että kerrostalon asukkaita ja palon silminnäkijöitä on kuulusteltu syttymissyyn selvittämiseksi. Oinosen mukaan kaikkia osallisia ei kuitenkaan ole vielä tavoitettu.

Kerrostalon asukkaista muutama henkilö tuotiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, ja osa kävi terveyskeskuksessa tarkastuksessa. Kaikki henkilöt ovat päässeet jo pois, ja vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Huoneistot kärsivät savu- ja vesivahinkoja.

Palo sai alkunsa nelikerroksisen kerrostalon kolmannen kerroksen huoneistosta. Poliisin saavuttua paikalle asunnossa syttynyt tulipalo oli täyden palon vaiheessa, ja palo oli levinnyt yläpuolella olevaan asuntoon ikkunoiden, parvekkeen ja seinä rakenteiden kautta.

Oinosen mukaan kerrostalon asukkaille on järjestetty hätämajoitusta hotelli Ruukin Kievarista. Oinosella ei ollut tarkkaa tietoa hätämajoitusta tarvinneiden asukkaiden määrästä.

 

Uutista täsmennetty 23.4. kello 13:35 poliisin tiedotteen pohjalta sairaalassa käyneiden määrän osalta. Juttua korjattu siten, että kerrostalo oli nelikerroksinen, ei kolmekerroksinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuusi ihmistä evakuoitiin tulipalosta Juankoskella