Juankosken kerrostalopalon syttymissyy yhä epäselvä - silminnäkijöitä kuulusteltu

Juankosken keskustassa lauantai-iltana syttyneen kerrostalopalon syttymissyy oli sunnuntaina edelleen epäselvä.

Rikosylikonstaapeli Satu Oinonen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että kerrostalon asukkaita ja palon silminnäkijöitä on kuulusteltu syttymissyyn selvittämiseksi. Oinosen mukaan kaikkia osallisia ei kuitenkaan ole vielä tavoitettu.

Kerrostalon asukkaista muutama henkilö tuotiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, ja osa kävi terveyskeskuksessa tarkastuksessa. Kaikki henkilöt ovat päässeet jo pois, ja vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Huoneistot kärsivät savu- ja vesivahinkoja.

Palo sai alkunsa nelikerroksisen kerrostalon kolmannen kerroksen huoneistosta. Poliisin saavuttua paikalle asunnossa syttynyt tulipalo oli täyden palon vaiheessa, ja palo oli levinnyt yläpuolella olevaan asuntoon ikkunoiden, parvekkeen ja seinä rakenteiden kautta.

Oinosen mukaan kerrostalon asukkaille on järjestetty hätämajoitusta hotelli Ruukin Kievarista. Oinosella ei ollut tarkkaa tietoa hätämajoitusta tarvinneiden asukkaiden määrästä.

 

Uutista täsmennetty 23.4. kello 13:35 poliisin tiedotteen pohjalta sairaalassa käyneiden määrän osalta. Juttua korjattu siten, että kerrostalo oli nelikerroksinen, ei kolmekerroksinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuusi ihmistä evakuoitiin tulipalosta Juankoskella

Uusimmat

Kotimaa

Suojatyö aiheuttaa kiistaa PAU:n ja Postin välille – suojatyö lopetettu myös Matkuksen postikeskuksessa

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Merimies-Unionin Zitting ei usko valtakunnansovittelijan edellytyksiin ratkaista postilakkoa: "Noviisi, amatööri"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.