Juankoskesta tuli huono esimerkki

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen mainitsi kuntauudistusta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa useimmin Juankosken. Pohjoissavolainen kunta ei ollut esillä myönteisessä valossa, päinvastoin.

–Uusien tilinpäätösten valossa meillä tuli kaksi uutta talouden kriisikuntaa, eli Juankoski ja Kitee. Niistä Kitee on jo tehnyt yhdistymispäätöksen, Virkkunen totesi tänään hallituksen aamupäiväisen "iltakoulun" jälkeen.

Virkkunen mainitsi, että edellisistä talouden kriisikunnista Vihantikin on tehnyt yhdistymispäätöksen. Tarvasjoki sen sijaan ei.

Talouden kriisikunnaksi päätyvät tietyillä lakisääteisillä kriteereillä heikoimmassa taloudellisessa tilanteessa olevat kunnat. Valtiovarainministeriö on määritellyt tuoreimmat kriisikunnat viime ja edellisvuoden ennakkotilinpäätöstietojen perusteella.

Kriisikunnaksi päätyminen johtaa siihen, että valtiovarainministeriön asettama työryhmä valmistelee kunnalle talouden tasapainottamisohjelman. Käytännössä kyse on säästöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallitus ajaa yhä kuntauudistusta vuoden 2015 alusta

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi keskeytti palautukset Irakiin – sisäministeri Ohisalo Suomen palauttaman irakilaisen kuolemasta STT:lle: Karuimmillaan virheet voivat johtaa tällaiseen

Näkökulma: Ilmastopäätöksissä samat pohdinnat Suomessa ja EU:ssa – miten huomioidaan eri alueet ja työllisyys?

Anderssonille jatkopesti vasemmistoliiton johdossa, puoluesihteeri meni vaihtoon – Koikkalaisen toivotaan kuulevan kenttää paremmin

Kokoomuksen Orpo suomii hallituksen EU-ehdotusta – budjetissa prosentin kymmenyksetkin tärkeitä

Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö valittiin vuoden reserviläiseksi

Rinne jyrähtää työmarkkinakeskusjärjestöille uusimman eläkeidean tyrmäämisestä

Nordean kortit ja verkkopankki pois pelistä osan sunnuntaista – asiakkaita kehotetaan varaamaan käteistä

Liittojen tukitoimet laajenemassa postilakossa – Ministeri Paatero: "Tilanne nähdään vakavana"

Kuka vastaa, jos robotti tekee virheen? – Oikeuskansleri Pöysti kiirehtii pelisääntöjä tekoälyn käyttöön

USU-gallup: Valtaosa kansasta suopeana hoitajien palkankorotusvaatimuksille – Lähes 70 prosenttia kansasta uskoo, että sairaanhoitajat ansaitsisivat suuremmat palkankorotukset

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.