Juha Mieto: Nykyurheilijoilla ei ole työmoraalia

- Silloin kun olin nuori urheilija, niin leireillä ei viinaa ollut. Kun kävimme yhdessä syömässäkin, niin ei niissä pöydissä ollut edes olutta. Ennen taisi työmoraali olla korkeampi kuin nykyään, toteaa hiihtäjälegenda Juha Mieto .

Mieto oli mukana keskustelemassa keskiviikkona 8. kesäkuuta nuorten alkoholinkäytöstä Kuopion Klubilla. Mietaan mukaan varsinkin nuoret urheilijat ottavat helposti mallia vanhempien urheilijoiden käytöksestä. Taannoisen MM-jääkiekon kultajuhlakohun osalta Mietaa antaa synninpäästön urheilijoille, mutta valmentajien ja johtoportaan käytös kerää kritiikkiä.

- Siinä olisi pitänyt ehdottomasti joukkueenjohdon pitää tilanne hanskassa ja pitää huolta, että joukkue on kunnossa virallisissa juhlallisuuksissa, Mieto murahtaa.

Kuopiossa keskusteltiin kuitenkin pääasiassa nuorten alkoholinkäytöstä, ja siitä, kenellä vastuu asiassa on. Paikalla puhumassa oli niin poliisin, median, ja koululaitoksen edustajia.

Miedon mukaan yksi syy alkoholinkäytön lisääntymiseen on entisaikojen fyysisyyden katoaminen.

- Silloin kaikki leikitkin olivat fyysisiä. Nyt vaan surffaillaan milloin missäkin, ja se varmasti tuo mukanaan kaikenmaailman lieveilmiöitä, yhtenä tietysti alkoholilla läträämisen, Mietaa pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.