Juha Sipilältä koskettava kirjoitus Ilpo Martikaisen muistoksi: "Minulla on kova ikävä häntä"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muistelee iisalmelaisen Genelec Oy:n edesmennyttä perustajaa Ilpo Martikaista koskettavassa, Savon Sanomiin lähettämässään muistokirjoituksessa. Savon Sanomat pyysi Sipilältä muistoja Martikaisesta, koska Sipilä on toiminut Genelec Oy:n hallituksessa 90-luvun loppupuolelta vuoteen 2015.

- Ilpo oli yksi läheisimmistä yrittäjäystävistäni. Arvostan äärettömästi häntä johtajana, esimerkillisenä yrityksen omistajana, ystävänä sekä keskustelukumppanina kaikissa elämän kysymyksissä. Hän paneutui asioihin uskomattomalla pieteetillä. Hänen työskentelynsä pohjautui vahvaan arvopohjaan, oikeudenmukaisuuteen pyrkimiseen, ihmisyyden, työntekijöiden ja kanssaihmisten kunnioituksen, Sipilä kirjoittaa.

Sipilän mukaan Martikainen kertoi hänelle avoimesti sairaudestaan.

- Hän punnitsi tarkoin sanomisensa, joskus kokouksissa tuli pitkiä, hiljaisia, ajatustaukojakin, jotka päättyivät hyvin mietttyyn mielipiteeseen. Minulla on kova ikävä häntä ja hänen kanssaan käytyjä syvällisiä keskusteluja. Kaipaamaan jään myös hänen kannustusviestejään oman työni eri tilanteissa.

Sipilän mukaan hän ja Martikainen olivat paljon tekemisissä ja keskustelivat elämän arvoihin liittyvistä kysymyksistä.

- Meitä yhdisti myös bioenergia ja käsillä tekeminen harrastuksena. Sain tutustua myös hänen perheeseen, heistä on tullut myös minulle ja vaimolleni läheisiä, Sipilä kirjoittaa.

Sipilän mukaan Martikainen ja Genelec ovat esimerkkejä siitä, että keskittymällä rohkeaan visioon pk-yrityskin voi kehittyä maailman parhaaksi kapealla, valitulla alueella jopa kasvukeskusten ulkopuolella.
 

Menehtyneen Ilpo Martikaisen tarina jäi mieleen: "Hän ei millään tavalla siitä elämöinyt eikä halunnut sitä korostaa"

Ilpo Martikaisen perintö soi ympäri maailmaa

Ilpo Martikaisen poismeno on koskettanut monia: "Suuri, herkkä ja luja persoona"

Genelec Oy:n perustaja Ilpo Martikainen on kuollut