Juhannuksen menoliikenne alkaa tänään sateisessa ja pilvisessä säässä – poliisi valvoo teillä ohituksia ja rattijuopumuksia

Juhannuksen menoliikenne sekä joukkoliikenteessä että teillä alkaa tänään. Erityisen vilkkaita teitä ovat poliisin mukaan Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sekä Etelä-Savon päätiet.

Poliisi valvoo teillä ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä sekä tekee rattijuopumusvalvontaa. Paluuliikenteen huipun odotetaan osuvan sunnuntai-iltapäivään.

Keskikesän juhla aiheuttaa useita poikkeuksia myös joukkoliikenteen aikatauluihin. Osa junavuoroista korvataan busseilla, bussivuoroja on peruttu ja esimerkiksi yöjunat eivät kulje.

Lämpötila kipuaa parhaimmillaan hieman yli 15:n asteen

Maan etelä- ja länsiosassa on tänään luvassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja sadekuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos. Paikoin voi myös ukkostaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan päivän ylin lämpötila vaihtelee etelässä ja lännessä 12 ja 16 asteen välillä.

Maan itä- ja pohjoisosassa sää on puolipilvinen tai pilvinen. Paikalliset sadekuurot ovat myös mahdollisia. Päivän ylin lämpötila vaihtelee idässä ja pohjoisessa 8 ja 14 asteen välillä.

Suomenlahden itä- ja länsiosaan, Pohjois-Itämeren itäosaan, Saaristomerelle sekä Selkämeren etelä- ja pohjoisosaan on annettu tuulivaroitus.

Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on voimassa metsäpalovaroitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi julkaisi listan juhannuksen menoliikenteen peltipoliiseista – tässä 30 varmaa paikkaa

Juhannuksesta tulossa viileä ja pilvinen - lämpenemisestä toivoa vasta kuun vaihteessa