Juhannuksen menoliikenne käynnistyy aurinkoisessa säässä, ruuhkahuippu kello 16 ja 17 välillä

Juhannuksen menoliikenne on tänään vilkkaimmillaan. Ruuhkahuipun on ennustettu osuvan iltapäivälle kello 16 ja 17 välille. Menoliikenteen kiireisin aika kestää noin iltakahdeksaan ja jatkuu vielä huomenna puoleenpäivään saakka.

Tieliikennekeskuksen mukaan ruuhkat ovat todennäköisiä Nelostiellä Heinolasta Jyväskylään ja Viitostiellä Heinolasta Mikkeliin ja Varkauteen.

Koko maahan on luvassa hyvää ajokeliä. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosissa on päivällä verrattain aurinkoista ja laajalti ylletään hellelukemiin. Pohjoisessa on pilvisempää, mutta myös enimmäkseen poutaa. Etelä-Lapissa voi tulla jokunen sadekuuro. Illalla sää pilvistyy Lapissa lounaasta alkaen ja luvassa on sadetta.

Päivän ylin lämpötila on Lapissa 16 ja 21 välillä, etelässä lämpömittari kipuaa 22 ja 28 asteen välille.

Kuivuuden vuoksi metsäpalovaroitus on annettu koko juhannuksen ajaksi maan etelä- ja keskiosiin. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Ilmatieteen laitos varoittaa myös UV-säteilystä, joka on tänään iltapäivällä voimakasta Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syöpään uusia hoitomahdollisuuksia lääkeseulonnalla ja geenisaksilla, kertoo suomalaistutkimus

Kela-huijauksissa annettu kymmeniä ehdottomia vankeustuomioita – väärinkäytösepäilyjen kokonaissumma kasvoi yli 11 miljoonaan

Yli puolet suomalaista katsoi jääkiekon MM-kisojen finaalia

Hävittäjätarjoukset salaisia loppuun asti – professorin mukaan kilpailun vaarantuminen ei ole salassapitoperuste

Yön poikkeuksellinen lämpöpiikki kipusi yli yhdeksän asteen muttei rikkonut ennätystä – aamulla sää on yötä viileämpää

Niinistö aloittaa vierailun Israelissa, osallistuu myös holokaustin muistojuhlaan

Hornetien seuraajaehdokkaiden testivuorossa Dassault Rafale – Suomi odottaa valmistajilta vastauksia tarkennettuun tarjouspyyntöönsä kuun loppuun mennessä

Kokkolan sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta eläinten lastauksen aloittamisesta ei ollut ilmoitettu

Yli 70-vuotias mies tuomittiin vankilaan vuosikausia jatkuneesta seksuaalisesta väkivallasta – käytti hyväkseen kolmea tyttöä Pohjois-Karjalassa

Kahden viikon lakko toisi työnantajan mukaan lähes miljardin euron menetykset metsäteollisuudelle – sovittelut jatkuvat tällä viikolla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.