Juhannushäiden suosio on laskenut jo vuosikausia

Juhannushäiden suosio Suomessa on laskenut jo useiden vuosien ajan. Kirkon tiedotuskeskus kertoo, että juhannus ei ole enää moneen vuoteen noussut kesän vihkivarausten kärkipäähän.

Esimerkiksi Oulun suosituimmassa vihkikirkossa, Oulujoen kirkossa, on tänä juhannuksena tiedossa vain yksi vihkiminen.

Kirkon tiedotuskeskuksen kysely suurimpiin seurakuntiin kertoo, että vihkikirkot ovat varsin varattuja joka lauantai heinäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. Tänä vuonna evankelisluterilaisen kirkon suosituimmat hääpäivät ovat heinäkuun 14. ja 28. päivä sekä elokuun 18. päivä.

Heinäkuun puolivälin lauantai on suosituin vihkipäivä muun muassa Helsingin tuomiokirkossa ja Vanhassa kirkossa sekä Turun tuomiokirkossa ja Maarian kirkossa. Heinäkuun viimeinen lauantai puolestaan on vilkkain hääpäivä ainakin Jyväskylän Taulumäen kirkossa ja kaupunginkirkossa sekä Tampereen tuomiokirkossa ja Finlaysonin kirkossa.

Suosittujen kirkkojen häävaraukset tehdään useimmiten jo toivottua hääpäivää edeltävän vuoden puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

MT: Enemmistö suomalaisista kannattaa kahden presidenttikauden rajoitusta, mutta yli neljäsosa haluaa Niinistön jatkoon poikkeuslailla

"Tilanne on edelleen päällä" – korjausliikkeet vanhustenhoidossa eivät ole olleet riittäviä

Ilmoitukset vanhustenhoidon puutteista moninkertaistuivat viime vuonna Valvirassa – "Ensisijaisesti asiakkaan tulisi tehdä muistutus hoivakodin johtajalle"

Kevättulvat muuttuivat hankalasti ennustettaviksi talvitulviksi

Vesihuollon myynti houkuttaa talousvaikeuksien keskellä Ähtärissä – pienten kuntien vesihuoltolaitokset tuskin kuitenkaan kiinnostavat sijoittajia

Uutisanalyysi: Oppivelvollisuus laajenee, mutta kuka ottaa kopin opintonsa keskeyttävästä nuoresta?

Sahojen ja vaneritehtaiden lakko päättyy – "Osapuolten näkemykset olivat alkumetreistä saakka todella, todella kaukana toisistaan"

Saimaannorpille kolattiin noin 150 apukinosta huonosta lumitilanteesta huolimatta – "Rannat ovat paljaat, ja keväinen laine lyö rantaan", kuvailee WWF:n aluevastaava tilannetta Etelä-Saimaalla

Ongelmat Nordean tileissä poistuneet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.