Jukka Mönkkösestä rehtori Itä-Suomen yliopistoon

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani, professori Jukka Mönkkönen on valittu Itä-Suomen yliopiston uudeksi akateemiseksi rehtoriksi.

Itä-Suomen yliopiston hallitus valitsi rehtorin tänään.

– Otan tehtävän vastaan innokkaana ja hyvillä mielin. Olen ollut mukana rakentamassa Itä-Suomen yliopistoa, joten töihin on helppo tarttua, Mönkkönen totesi valinnan jälkeen.

Vuonna 1959 syntynyt Mönkkönen on valmistunut proviisoriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1986 ja farmasian tohtoriksi 1991. Mönkkönen on toiminut muun muassa  tutkijan ja opettajan tehtävissä ja vuodesta 1998 alkaen biofarmasian professorina sekä Kuopion yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan dekaanina ja nykyisessä tehtävässään Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaanina.

Itä-Suomen yliopiston hallituksen puheenjohtajan Petteri Taalaksen mukaan yliopiston johtoon haluttiin uutta näkemystä, jota Mönkkönen uuden polven johtajana edustaa.

Akateemisen rehtorin paikka tuli avoimeksi, kun aiemmin akateemisena rehtorina toiminut Kalervo Väänänen valittiin Turun yliopiston rehtoriksi. Tehtävään oli seitsemän hakijaa.

Tehtävä on määräaikainen. Akateeminen rehtori vastaa yliopiston opetus- ja tutkimusasioista. Rehtorina jatkaa Perttu Vartiainen. Molempien rehtoreiden toimikausi päättyy vuoden 2014 lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.