Julkkisehdokkaat alakynnessä EU-vaaleissa

Perussuomalaisten Timo Soini on suomalaisten ykkösehdokas kesäkuun EU-vaaleissa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä tutkimus. Soini saa reilun tuhannen vastaajan kyselyssä 18 prosenttia äänistä. Tutkimuksessa kysyttiin, keitä kaikkia ehdokkaita vastaaja voisi ajatella äänestävänsä.

Listan kärkipään täyttävät pitkän työuran politiikassa tehneet. Soinin jälkeen listalla toisena on vihreiden Heidi Hautala ja kolmantena kokoomuksen Ville Itälä. Listan kymmenen kärjessä on kolme vihreää ja neljä kokoomuslaista ehdokasta.

Julkkisehdokkaita ei kärjessä juuri näy: ainoa poikkeus on SDP:n listalta parlamenttiin pyrkivä Mitro Repo. Isä Mitro sijoittuu listalla neljänneksi. Sen sijaan muita julkkisehdokkaita kuten toimittaja Johanna Korhosta, juoksija Johanna Mannista tai entistä uimaria Jani Sievistä voisi ajatella äänestävänsä vain parisen prosenttia vastaajista.

Kyselyssä vastaajat saivat valita 48 ehdokkaan joukosta kaikki ne ehdokkaat, joita he voisivat kuvitella äänestävänsä EU-vaaleissa. TNS Gallup haastatteli tutkimukseen 1 188 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.