Julkkisehdokkaat valtuustoon: Kilpi panostaa nuoriin, Apell uskoo pärjäävänsä puhumalla

Kuopiossa valtuustoon pääsi joitakin politiikassa kokemattomia, mutta äänestäjille muuta kautta tutuksi tulleita ehdokkaita.

Kokoomuksen äänikuningas, poliisi ja kirjailija Marko Kilpi haluaa keskittyä valtuustossa lapsiin ja nuoriin liittyviin asioita. Hän huolissaan koulumaailmaan liittyvistä ilmiöistä, kuten päihteiden käytöstä ja oppitunneilta lintsaamisesta.

Vaikka Kilpi on profiloitunut lasten ja nuorten asioihin, hän vakuuttaa, että kiinnostusta ja motivaatiossa riittää valtuustossa myös muiden asioiden hoitamiseen.

– Tietenkin valtuustossa tehdään töitä kaikissa asioissa, joita eteen tulee, mutta kampanjoinnissa halusin keskittyä yhteen asiaan.

Kilpi vakuuttaa myös, että pystyy sovittamaan luottamustehtävänsä yhteen poliisin työn kanssa.

– Uskon, että ne limittyvät hyvin yhteen. Näen luottamustehtävän hyvänä jatkeena poliisin työlle.

Keskustan listoilla viidenneksi eniten ääniä saanut yrittäjä Ismo Apell uskoo kuitenkin pärjäävänsä valtuustossa omien sanojensa mukaan puhumalla ja kuuntelemalla.

– Puhumisen taidosta ei voi olla haittaa. Osaan kyllä aika selkeästi tuoda ulos ajatukseni ja mielipiteeni.

Apell haluaa panostaa valtuustossa muun muassa Kuopion sataman kehittämiseen, mutta kiistää, että haluaisi valtuustossa edistää omaa hotellilaivahankettaan.

– Olin perustamassa Kuopion sataman kehittämisyhdistystä jo ennen koko hotellilaiva-ajatusta. Olen ollut tukemassa sataman tapahtumia oman yhtiöni kautta, vaikka minulla ei ole siellä tällä hetkellä minkäänlaista liiketoimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tero Taipaletta ei harmita: "Neljä vuotta valtuustossa meni stadionin valoja katsellessa"

Marko Kilpi kokoomuksen ääniharava Kuopiossa – näin muut paikalliset julkkikset pärjäsivät