Julkulassa tuhottiin yön aikana riistakatos

Poliisi pyytää havaintoja ilkivallan tekojen sarjasta Kuopion Julkulassa. Kaikkiaan ilkivallalla on aiheutettu alueella paljon vahinkoa muun muassa kaupungille.

Viimeksi perjantai-iltana tai lauantain vastaisena yönä alueella poltettiin Kuopion kaupungin puurakenteinen riistakatos.

Riistakatos sijaitsee Puijonsarven ja Julkulanmäen välisen kuntopolun varrella. Ulkoilupolun laavun kohdalla sijaitseva riistakatos oli rikottu ja osin poltettu laavun nuotiopaikalla.

Vielä perjantaina katos oli ollut ehjä. Lauantaiaamuna kello 8.40 ulkoilija huomasi sen rikotuksi.

Poliisin mukaan paikalla oli nähty nuorta porukkaa ja heidän käyttämiään kulkuvälineitä.

Lähiasukkaiden vihjeillä tuhoajat selville?

Kaupungin kuntalaisille tekemä laavupaikka on ollut toistuvasti ilkivallan kuten rikkomisten ja tahallisten tulipalojen kohteena viime kuukausina.

Julkulassa on myös töhritty kesän ja syksyn aikana lähirannan mökkejä sekä Puijonsarventien varren pitseria ja poltettu yksi rannan huviloista. Tiedossa ei toistaiseksi ole, ovatko tekijät samoja vai eri porukkaa. Osalla tihutyöpaikoista on nähty nuoria aikuisia miehiä, osalla nuorten porukkaa, jossa on ollut sekä tyttöjä että poikia mukana.

Poliisi pyytää apua ilkivallan tekojen lopettamiseksi. Riistakatoksen tuhoajista ja muista aiemmista ilkivallan teoista voi ilmoittaa vihjeitä Kuopion poliisiaseman vihjepuhelimeen 071875 6880 tai sähköpostitse palaute.pohjois-savo(at)poliisi.fi

Jos näkee tuoreeltaan alueella ilkivallan tekoja, niistä voi ilmoittaa hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.