Junaa päästään irrottamaan aikaisintaan tiistaina

Seinään törmänneen junan irrotus Helsingin rautatieasemalla alkanee aikaisintaan tiistaina aamupäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan tämäkin saattaa olla turhan optimistinen arvio.

Irti päässeet neljä junanvaunua törmäsivät Helsingin rautatieasemalla olevaan hotellirakennukseen maanantaina. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, mutta aineelliset vahingot ovat mittavia.

Juna syöksyi sisään rakennukseen toisen kerroksen lattian kohdalta. Lattialaatta leikkasi vaunun kahtia parin metrin matkalta. Päivystävän palomestarin Kalle Taipalisen mukaan laatta on nyt junan sisällä kuin hauen leuoissa.

Laatta on tuettava hyvin ennen kuin juna voidaan irrottaa, koska laatan liikkuminen voisi repiä hotellin lattiaa. Pudotessaan laatta saattaisi sorruttaa maan alla kulkevan tunnelin.

Junan irrottaminen ja rakenteiden tukeminen on VR:n vastuulla. Pelastuslaitos varmistaa irrotustöitä, kunhan työt päästään aloittamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Junien lähiliikenne alkaa toimia pääkaupunkiseudulla

Junan vaunut törmäsivät hotelliin Helsingissä

Uusimmat

Kotimaa

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.